Ook toptalent Julien Duranville staat op vertrekken: waar wil Anderlecht naartoe?

Sport |

De wintermercato verloopt voor Sporting Anderlecht weer bijzonder woelig. Om de broodnodige inkomende transfers te doen moet de club eerst spelers verkopen. De volgende op dat lijstje is het 16-jarige toptalent Julien Duranville, die concrete interesse geniet van Borussia Dortmund.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een extreme make-over, daar zijn de nieuwe bazen van Anderlecht momenteel mee bezig. Jesper Fredberg als sportief verantwoordelijke en Kenneth Bornauw als CEO van het niet-sportieve beleid. Dat ze niet tevreden kunnen zijn met de voorlopig elfde plaats in het klassement, mag overduidelijk zijn. Daarnaast moet de Brusselse recordkampioen bijzonder omzichtig omspringen met de uitgaven, want veel financiële ruimte is er niet. Geen makkelijke evenwichtsoefening dus voor de nieuwe bazen van het Astridpark tijdens deze wintermercato, die nochtans cruciaal is voor het verdere verloop van dit seizoen. Volgens de laatste berichten staat eerstdaags een vertrek van Julien Duranville op de agenda. Niet evident, want hij is een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding.

Brian Riemer moet puzzelen

De bestuurders mikken echter op nieuw bloed om de negatieve spiraal te doorbreken. De komst van de Deense flankaanvaller Anders Dreyer was al de eerste bouwsteen van dat nieuwe elftal. Hij kostte om en bij de 4 miljoen euro. Veel geld voor een kapitaalarme club. Daarom moet nu de nodige financiële ruimte gecreëerd worden voor bijkomende versterkingen. Dure contracten als Lior Refaelov, Adrien Trebel, Wesley Hoedt, Benito Raman en Hendrik Van Crombrugge mogen (moeten?) vertrekken. Maar ook de jonge en gegeerde talenten moeten de clubkas spijzen. Zo werd Anouar Ait El Hadj al verkocht aan KRC Genk. De volgende op dat lijstje zou wel eens Julien Duranville kunnen zijn. Volgens diverse bronnen heeft Borussia Dortmund liefst 10 miljoen euro veil voor de snelle winger die eigenlijk nog maar een handvol wedstrijden speelde voor de A-ploeg van Anderlecht.

Ondertussen is het voor coach Brian Riemer puzzelen om een competitief elftal tussen de lijnen te krijgen. Want ook Fabio Silva, toch een lichtpunt in die eerste maanden, staat op vertrekken. De Portugese huurling van Wolverhampton werd uit de kern gezet wegens onvoldoende inzet en zou nu dichtbij een overgang naar PSV staan. Offensief is Anderlecht dus onthoofd. Nochtans staat er de komende maanden nog heel wat op het spel, zo overwintert paars-wit in de Conference League en zit het ondanks de zwakke prestaties in de vaderlandse competitie nog steeds maar 4 punten verwijderd van een plek in de Europe Play-offs. Er valt dus nog heel wat om voor te spelen, maar dan moeten de nieuwe bazen dringend in actie schieten. Veel staat of valt met deze winterse transferperiode.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kan Anderlecht de lijn doortrekken tegen Antwerp?
* Dit zijn de kanshebbers voor de Gouden Schoen
Arbnor Muja zet Antwerp stevig op derde plaats in de competitie

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top