Hoe José Mourinho Paulo Dybala herlanceerde

Sport | Hij was een schim van zichzelf bij Juventus, maar dit seizoen herpakte Paulo Dybala zich. En hoe. De Argentijn voelt zich als een vis in het water bij het AS Roma van The Special One.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paulo Dybala beleeft een renaissance bij Roma. De Argentijn arriveerde deze zomer gratis en speelt nu bevrijd in de Italiaanse hoofdstad, waar José Mourinho het vertrouwen heeft hersteld dat hij bij Juventus verloor. In Turijn was zijn carrière in het slop geraakt door coronaperikelen en ellenlange onderhandelingen over een contractverlenging die er uiteindelijk nooit kwam.

Dybala heeft nu 10 doelpunten en 5 assists gemaakt in 17 wedstrijden, tegenover 17 doelpunten en 23 assists in het volledig verloop van vorig seizoen. The Special One heeft de speler echt geherlanceerd sinds hij overnam in Roma.

Mourinho is fan

Zoals we allemaal weten draait het bij spitsen om vertrouwen. Spits zijn is een kwestie van instinct. En om dat talent optimaal tot uiting te laten komen, is het vertrouwen van je coach natuurlijk een belangrijk pluspunt. Bij Roma kan Paulo Dybala rekenen op dat van Mourinho, een fan van de speler. De Portugese coach stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken toen hij het over de Argentijn had op de avond van de Europa League-nederlaag tegen Real Betis: “Voor mij is Dybala een van de beste spelers ter wereld. Hij heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om een belangrijke speler voor Roma te zijn. Hij heeft de rust van de grote spelers en ik denk dat hij met de 60.000 fans in het stadion op zijn best zal zijn.”

Meer recent stak Mourinho opnieuw de loftrompet over zijn poulain na de overwinning op Fiorentina, waar Dybala schitterde als auteur van de twee doelpunten. “Paulo is een speler die het team en de coach beter maakt. Het team werkt hard, maar Paulo is uit ander hout gesneden. Bij hem is de bal altijd rond, terwijl hij bij anderen soms vierkant is."

De wonderformule met Abraham

De uitstekende vorm van Dybala kan ook worden verklaard door het duo dat hij vormt met de Engelsman Tammy Abraham. De voormalige Chelsea-speler en de ex-Juve-man vormen een formidabele en bijzonder complementaire tandem. Bovendien gunnen de twee spelers elkaar de schijnwerpers. Tegen Fiorentina was het de Engelsman die Dybala beide doelpunten voorschotelde. “Ik ben blij voor Dybala en voor mijn assists. Nu is hij mij twee assists verschuldigd”, knipoogde Abraham na de wedstrijd.

Dybala wees na elk doelpunt snel naar Abraham, en maakte duidelijk dat hij zijn treffers te danken had aan het werk van zijn spitsbroeder, die in 2021 overkwam van Chelsea. De Argentijn loste zijn schuld (deels) af in de wedstrijd tegen Spezia met zijn assist op Abraham voor de 0-2. Eerlijk is eerlijk: Mourinho heeft een neus voor dodelijke spitsenduo’s.

Het speelschema van speeldag 20 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 28 januari

Zondag 29 januari

Meer lezen over de Serie A?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top