Tottenham zet zinnen op Spaanse verdediger, Brandon Baiye en Taichi Hara terug naar België

Sport |

De wintermercato draait op volle toeren, want de clubs hebben nog tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Pickx giet de geruchten en de officiële aanwinsten op de winterse transfermarkt in een handig dagoverzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

STVV slaat zijn slag en leent de Japanse aanvaller Taichi Hara tot het einde van het seizoen van de Spaanse tweedeklasser Alavés. Vorig seizoen speelde de 23-jarige centrumspits al op huurbasis voor de Truienaars. Hij maakte toen acht doelpunten in 29 wedstrijden.

Ook Eupen heeft een nieuwe transfer beet, het haalt Brandon Baiye terug naar België. Baiye komt over van Franse eersteklasser Clermont Foot en tekende voor 2,5 seizoenen. Hij speelde in het verleden nog voor Club Brugge, waar hij zijn jeugdopleiding kreeg. De Belgische middenvelder mocht dit seizoen slecht zeven invalbeurten in de League 1 maken en speelde 1 bekermatch.

De Canadees Cyle Larin lijkt overbodig bij Club Brugge en staat voor een transfer naar Spaanse eersteklasser Valladolid. Larin kwam afgelopen zomer naar Brugge, maar kon er nooit overtuigen. Ook onder Scott Parker lijkt er geen beterschap op komst. Valladolid zou Larin willen huren met aankoopoptie. Ook PAOK en Cadiz zouden geïnteresseerd zijn in de Canadees. 

Vrijdag schreven we nog dat aanvaller Thomas Henry dicht bij een transfer van Hellas Verona naar Anderlecht zou staan. Die transfer hangt nu aan een zijden draadje. De ex-speler van OH-Leuven blesseerde zich afgelopen weekend zwaar aan zijn knie en moet vrezen voor een gescheurde kruisband. Anderlecht moet dus nog op zoek naar een spits nu Fabio Silva naar PSV trekt.

In het buitenland heeft Union Berlin een toptransfer beet. De nummer drie uit de Bundesliga neemt Kroatisch international Josip Juranovic over van Celtic. Juranovic speelde afgelopen WK elke wedstrijd behalve de kleine finale tegen Marokko. Union Berlin zou 8 miljoen betalen. 

Volgens Fabrizio Romano heeft Tottenham zijn zinnen op flankverdediger Pedro Porro van Sporting Lissabon gezet. Sporting zou de speler echter enkel laten gaan voor zijn afkoopsom van 45 miljoen euro. Tottenham zou naar verluidt een laatste bod voorbereiden. Ook Real Madrid zou geïnteresseerd zijn in de Spaanse speler.

Na Leandro Trossard lijkt Arsenal zich nog te versterken met Jakub Kiwior. De Poolse verdediger, die nog een verleden bij Anderlecht heeft, komt over van Serie A-club Spezia en zou tot 2028 tekenen bij the Gunners. Volgens Fabrizio Romano zal Arsenal zijn transfer vandaag nog bekendmaken.

Meer transfernieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top