Arbnor Muja zet Antwerp stevig op derde plaats in de competitie

Sport |

De 22ste speeldag van de Jupiler Pro League zit er alweer op, op Eupen-Genk na dan. Hoog tijd voor ons verdict, Pickx koos de meest opvallende speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speler van het weekend: Arbnor Muja

Arbnor Muja maakte eerder deze week zijn eerste doelpunt voor Royal Antwerp FC in de Jupiler Pro League, en zondag tegen Standard deed hij dat nog eens over door een schitterende counter van the Great Old af te werken. De Kosovaarse vleugelspeler kon de hele wedstrijd voor gevaar zorgen op de rechterflank en mocht met de trofee van man van de match naar huis. Met het zware programma van Antwerp (Anderlecht, Union in de beker, Club Brugge en Genk) komt de bloei van de 24-jarige speler op het juiste moment. Antwerp staat nu zeven punten los van Gent, dat vierde staat in de competitie.

Doelpunt van het weekend: Abdelkahar Kadri

KV Kortrijk, dat vecht tegen degradatie, kon dit weekend geen punten sprokkelen achter de kazerne. Toch kan Kortrijk aanspraak maken op het mooiste doelpunt van het weekend. Na een prachtige borstcontrole kon de Algerijnse middenvelder Abdelkahar Kadri vanop de rand van het strafschopgebied heerlijk afwerken met een volley. KV Mechelen-doelman Coucke was kansloos. Met de ‘SIUUU’ van Ronaldo zorgde Kadri misschien ook wel voor de opvallendste viering van het weekend.

Cijfer van het weekend: 500

RFC Seraing had thuis tegen Anderlecht misschien meer verdiend. De ploeg uit Luik leed echter haar vijftiende nederlaag van het seizoen en staat nog steeds hopeloos onderaan. Een klein lichtpuntje voor Seraing is de symbolische mijlpaal voor aanvoerder Christophe Lepoint. Hij speelde op 38-jarige leeftijd zijn 500ste professionele wedstrijd.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top