De toekomstige Rode Duivels: Eliot Matazo, een veelbelovend talent op het middenveld

Sport |

In 2023 stelt Pickx elke donderdag een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Eliot Matazo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondag 9 mei 2021 staat voor eeuwig in het geheugen gegrift van Eliot Matazo. Op die dag scoorde hij namelijk zijn eerste doelpunt bij de profs in loondienst van het Franse AS Monaco op 19-jarige leeftijd. Sindsdien probeert hij zich door te zetten op het middenveld in het prinsdom.

In de voorbije voetbaljaargang maakte Matazo in zo’n 20 wedstrijden over alle competities heen zijn opwachting, waarvan een tiental als titularis. Onder de hoede van Philippe Clement wordt hij beetje bij beetje klaargestoomd voor het echte werk.

Van Neerpede naar Rocher

“Ik dacht onmiddellijk: dit is goed voor mijn ontwikkeling”, gaf Matazo te kennen aan Gazet van Antwerpen met betrekking tot de komst van Clement. “Ik heb een goede relatie met hem. Het is iemand waarmee je goed kan praten en dat apprecieer ik. Het is op de een of andere manier ook aangenaam om een Belg aan mijn zijde te hebben.”

Matazo is afkomstig van de jeugdwerking van RSC Anderlecht. De Belg met Congolese roots streek in 2006 neer op Neerpede. Monaco verleidde hem in 2018 tot een transfer.

Makélélé in zich

Hoewel hij zich beter voelt in een defensieve rol, kan hij ook in een meer offensieve rol prima uit de voeten met zijn uithouding, atletisch postuur en onvermoeibaar karakter. Zijn coaches loven hem voor zijn toewijding. Hij wordt door velen vergeleken met de voormalige Franse international Claude Makélélé. Zijn bewegingen met de bal, loopacties en nederigheid doen dan weer denken aan N’Golo Kanté.

Lees ook:

De toekomstige Rode Duivels: Rayane Bounida, dribbeltalent met een gouden toekomst

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top