Alexander Blockx: de volgende grote belofte in het Belgische mannentennis

Sport |

Met Gilles-Arnaud Bailly vaardigt België momenteel de nummer 1 op de wereldranglijst bij de junioren af, maar ook Alexander Blockx heeft heel wat in zijn mars. De 17-jarige Antwerpenaar ging alvast goed van start op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alexander Blockx (ITF 10) heeft zijn streng getrokken in de eerste ronde in Melbourne. De jonge snaak plaatste zich gezwind voor de tweede ronde van de Australian Open door de Italiaan Federico Bondioli (ITF 51) met 6-0 en 6-3 huiswaarts te sturen. In de tweede ronde kruist Blockx de degens met de Turk Atakan Karahan (ITF 52).

Zelfde generatie als Bailly

Blockx heeft in de schaduw van zijn dubbelpartner Bailly op korte tijd veel mooie dingen laten zien. Vorig jaar schopte hij het namelijk tot in de achtste finales op Wimbledon en zelfs tot in de kwartfinales op de US Open. Die prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij.

Johan Van Herck, kapitein van de Belgische Davis Cup-ploeg, nodigde Blockx en Bailly reeds uit om als niet-spelers ervaring op te doen. “We proberen zoveel mogelijk bij te leren en hopen dat we op een dag deel mogen uitmaken van de selectie”, aldus Blockx.

Focus op de grote toernooien

Beide heren hopen snel hun intrede te maken op het professionele circuit en mochten daar in oktober van vorig jaar al eens van proeven. Toen kregen ze een uitnodiging voor de kwalificaties van de European Open in Antwerpen in de bus. Het was voor Blockx meteen zijn vuurdoop op het ATP-circuit.

Hij sloeg allesbehalve een modderfiguur en sneuvelde na een verdienstelijke partij met 6-4 en 6-4 tegen de Zwitser Dominic Stricker, de nummer 139 wereldwijd. Blockx schopte het in een korte tijdspanne al van top 40 tot top 10. Wat heeft het jaar 2023 in petto voor hem?

Volg de Australian Open van 16 tot 29 januari op Eurosport 1 (tv basisaanbod van Proximus Pickx) en Eurosport 2, beschikbaar met de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top