Een nieuwe kans voor Sambi Lokonga in de FA Cup?

Sport |

Albert Sambi Lokonga maakte vorig jaar de transfer naar Arsenal, maar hij verspeelde er snel zijn plaats ondanks een bemoedigende start. Gelukkig kunnen bekerwedstrijden zoals die in de FA Cup hem toch wat speelminuten opleveren. Zal hij kunnen schitteren tegen Manchester City?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de zomer van 2021 nam Arsenal de Belg Albert Sambi Lokonga over voor 22 miljoen euro. Anderlecht ontving een mooi bedrag, terwijl de speler uit Verviers bij een Premier League-club terechtkwam. Hij paste zich snel aan en de middenvelder vond zijn plaats in het team van Mikel Arteta. In de eerste helft van het seizoen speelde hij in 13 van de eerste 16 competitiewedstrijden. Het leek bijna een sprookje… maar het was misschien te mooi om waar te zijn, want al snel verdween Sambi Lokonga weer van het toneel. Van januari tot het einde van het seizoen speelde hij nog slechts 6 wedstrijden in de Premier League.

Dit seizoen zette de speler van Verviers die trend voort, want hij speelde nog maar 6 Premier League-wedstrijden in de eerste helft van het seizoen, waarvan tweemaal minder dan 2 minuten. Arteta rekent in de Premier League duidelijk niet meer op de Belg, behalve dan om ploeggenoten te vervangen in minder belangrijke wedstrijden.

De magie van de beker

Terwijl we de middenvelder sinds begin oktober niet meer in de competitie zagen aantreden, gebeurde in bekerwedstrijden net het tegenovergestelde. In de Europa League was de voormalige Mauve in alle zes groepswedstrijden starter. In november speelde hij 80 minuten in de 1-3 nederlaag tegen Brighton in de League Cup, en in januari zagen we hem weer in de FA Cup-opener van Arsenal.

Het is duidelijk in deze wedstrijden dat de jonge Belg zijn rol kan spelen, aangezien hij geen zeggenschap heeft in de competitie – daar is de concurrentie van Odegaard, Xhaka en Partey namelijk te sterk. Maar door in de FA Cup te spelen, kan hij proberen het ongelijk van zijn coach te bewijzen.

Zichzelf bewijzen tegen City?

Arsenal beleeft tot nu toe een geweldig seizoen in de competitie, waar ze voor het laatst verloren op 4 september. The Gunners staan bovenaan in de Premier League met een comfortabele voorsprong, hebben zich gemakkelijk geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League en mogen dromen van een dubbel op Engelse bodem. Daarvoor moeten ze wel eerst de volgende ronde halen door Manchester City opzij te zetten.

Normaal gesproken, gezien de logica van Mikel Arteta, zou Albert Sambi Lokonga aan de aftrap mogen verschijnen voor deze wedstrijd. Arsenal heeft nog niet tegen de Citizens gespeeld in de competitie, dus de wedstrijd is moeilijk in te schatten. Maar het zou een kans kunnen zijn voor de Belg die, als hij bijzonder goed presteert, zijn coach op ideeën kan brengen voor de eerstvolgende confrontatie met De Bruyne & co in de Premier League. Sambi Lokonga heeft dus alles te winnen, te beginnen met speeltijd. Als de Gunners daarentegen echter worden uitgeschakeld, zal hij dit seizoen nog maar weinig kunnen aantreden.

Het FA Cup-programma op Eleven Sports:

Vrijdag 27 januari

Zaterdag 28 januari

Zondag 29 januari

Maandag 30 januari

Volg de FA Cup het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd in de vierde ronde tussen Manchester City en Arsenal op vrijdag 27 januari om 21u, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top