Wanneer krijgen we de echte Roman Yaremchuk te zien bij Club Brugge?

Sport | Het was op papier een van de grootste aankopen van de laatste transferperiode. Maar zes maanden later kan Club Brugge moeilijk ontkennen dat de verhuis van Roman Yaremchuk naar West-Vlaanderen een enorme flop is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge was bij de aanvang van het seizoen vastbesloten om ook dit jaar opnieuw te strijden voor de landstitel. Bovendien hoopten de Bruggelingen een stap vooruit te zetten in het Europese voetbal, waardoor ze in augustus flink wat geld investeerden in de transfer van Roman Yaremchuk. De landskampioen betaalde maar liefst 16 miljoen euro voor de Oekraïense spits, die een jaar eerder door Gent werd verkocht aan Benfica. In Portugal kon hij niet echt overtuigen, want de spits kon slechts negen keer scoren in 48 wedstrijden.

Blauw-zwart maakte van de gelegenheid gebruik om van hem de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van de Jupiler Pro League te maken. Hij brak tussen 2017 en 2021 door bij Gent waar hij 61 doelpunten maakte in 152 wedstrijden. Zijn verhuis naar Brugge was een recordtransfer zonder veel risico, aangezien Yaremchuk de Belgische competitie al goed kende en er zich eerder al in had bewezen.

Nieuwe start

Maar de 27-jarige aanvaller vindt dit jaar moeilijk zijn draai bij zijn nieuwe werkgever. De Oekraïense international blijft al maanden steen op twee doelpunten en twee assists in 15 wedstrijden. Het vertrouwen in de spits lijkt een beetje zoek, aangezien de club intussen ook inzette op Ferran Jutgla en Kamal Sowah.

Onder de hoede van Carl Hoefkens kwam de Oekraïner weinig aan de bak en na een reeks kleine blessures rond de eindejaarsperiode wil Yaremchuck een nieuwe start maken onder de nieuwe coach Scott Parker. Van in het begin toonde de Brit namelijk vertrouwen in de spits. “Roman mist vertrouwen en heeft veel druk op de schouders aangezien zijn transfer erg veel geld kostte”, vertelde de nieuwe Brugse coach onlangs.

Een systeem dat bij hem past

Ondanks twee basisplaatsen sinds de komst van Parker heeft Yaremchuk nog geen indruk gemaakt. Zijn missers tegen Genk en Anderlecht zorgen voor extra frustratie bij de Brugse fans, die ook al niet tevreden zijn met de tegenvallende prestaties. De ploeg kon sinds 29 oktober geen enkele competitiewedstrijd winnen en de plek in de top 4 van het klassement staat week na week meer onder druk.

Maar Yaremchuck kan misschien voor een ommekeer zorgen. Nu hij vertrouwen krijgt van de coach timmert hij aan de weg terug naar zijn oude niveau. Bovendien past het systeem dat Parker bij zijn aanstelling introduceerde, een 4-2-3-1-opstelling, beter bij zijn kwaliteiten als spits dan die van Jutgla. De Spaanse aanvaller is namelijk veel minder veelzijdig. Of we binnenkort de echte Yaremchuk zien in Brugge? Dat weten we over een paar weken.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Club Brugge en Sporting Charleroi aanstaande zondag 22 januari omstreeks 18u30 op Eleven Pro League 1, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top