Sterke Benito Raman is net niet doortastend genoeg om Anderlecht te redden

Sport | De 21e speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Zoals altijd vatten we de wedstrijden samen aan de hand van onze favoriete statistieken. Pickx zocht de man, het doel en het cijfer van de speeldag uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van de week: Benito Raman

Het was al sinds 14 augustus geleden dat Benito Raman nog een competitiedoelpunt kon scoren. De 28-jarige aanvaller versierde zijn eerste basisplaats sinds augustus en kon meteen twee keer scoren tegen Zulte Waregem. Hij dacht daarmee de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar dat bleek niet te lukken. De ploeg kon de supporters niet geruststellen aangezien de verdediging opnieuw te zwak was. In de tweede wedstrijdhelft kon de tegenstander namelijk nog twee keer scoren. Na het openingsdoelpunt van Gano bracht dat de eindstand op 2-3. Paars-wit leed zo zijn elfde nederlaag in 21 wedstrijden. Hoewel Fabio Silva meer dan ooit zijn weg lijkt te vinden en ook Benito Raman aardig uit de voeten kan, volstaan de kwaliteiten van Raman niet om zijn geliefde club te redden.

Doelpunt van de week: Daniel Munoz

Daniel Munoz van Racing Genk kreeg het deze week zwaar te verduren in duel met Thomas Van Den Keybus van KVC Westerlo. De bal werd tijdens de aanval al een aantal keer richting het doel gemikt, maar de verdediging van de tegenstanders konden het leer telkens weer wegwerken. Pas toen Munoz de bal voor zijn voeten kreeg, was het definitief raak. De 21-jarige Belg volleyde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied heerlijk tussen de palen. Het acrobatische schot van de Colombiaanse verdediger leverde de ploeg van Wouter Vrancken nog eens drie punten op, waardoor Genk zijn leiderspositie in de stand kan verstevigen. Cijfer van de week: 6

Zes nederlagen op rij. Het zijn zware cijfers die je nooit aan landskampioen Club Brugge zou toeschrijven. Dit seizoen vergaat het de Bruggelingen minder goed. Onder Scott Parker kon de ploeg nog geen enkele wedstrijd winnen. Door hun tegenvallende resultaten en de nederlaag tegen Sint-Truiden moet Club Brugge zich stilaan zorgen maken voor hun plek in play-off 1. Gent en Standard staan respectievelijk 1 en 2 punten achter, leider Racing Genk heeft al 19 punten voorsprong.  

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top