Dender moet bijna volledig elftal missen bij competitiehervatting

Sport | Tijdens de winterstop zocht Dender EH de Spaanse zon op om de spelerskern in optimale omstandigheden aan de competitiehervatting te brengen. Maar nu de Oost-Vlamingen vlak voor het belangrijke tweeluik tegen RE Virton en Jong Genk staan, blijken de omstandigheden alles behalve optimaal te zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De blessureboeg van het nummer negen uit de Challenger Pro League puilt namelijk uit. De club meldt dat er maar liefst negen spelers onvoldoende fit bevonden zijn om dit weekend in actie te komen. Daarnaast is aanvaller Tiago Cukur ook nog eens twee wedstrijden geschorst.

In de defensie zijn Kobe Cools (kraakbeen), Wesley Van Belle (voet), Remko De Backer (inklemming) en Mike Smet (adductoren) voor minstens enkele weken out. Ook Dylan Ragolle is nog niet fit; ook al traint hij - net als aanvallers Nicolas Rajsel en Michaël Lallemand - wel al deels weer mee met de kern.

Op het middenveld moet Régi Van Acker dan weer een oplossing zoeken voor de onbeschikbaarheid van John Rowell (mediale band) en Jasper Van Oudenhove (hamstring). Makkelijk zal dat niet worden, want door alle afwezigheden houdt de coach nog maar een dozijn A-kernspelers over.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top