Is Noah Ohio eindelijk gelanceerd bij Standard?

Sport | Standard won dinsdagavond met 2-0 van Mechelen dankzij een doelpunt van Noah Ohio. Het was het eerste doelpunt van de Nederlander voor de Rouches in de Eerste Klasse A. Zal hij eindelijk zijn seizoen kunnen beginnen bij de Rouches?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard wachtte al enkele maanden op een zege in de Pro League. De laatste keer dat ze de drie punten konden vieren was op 29 oktober tegen Zulte Waregem. Standard verloor toen twee keer vlak voor het WK. Daarna kon de Luikse ploeg drie keer een gelijke score afdwingen.

Tot 17 januari, toen de mannen van Ronny Deila er eindelijk in slaagden een einde te maken aan hun reeks van vijf zegeloze wedstrijden. Eén van de mannen die dit belangrijke succes hielp opbouwen was de jonge spits Noah Ohio. De man die de dag voor de wedstrijd zijn verjaardag vierde, kon (eindelijk) zijn speelkans verzilveren. Het is de vraag of hij een belangrijkere rol kan spelen in het team.

Weinig speeltijd

Noah Ohio was de eerste zomertransfer van Standard. De Nederlandse spits kwam over van RB Leipzig, dat hem vorig seizoen had uitgeleend aan FK Austria Wien. In Oostenrijk maakte hij 6 doelpunten in 31 wedstrijden, wat bij de trainer enig vertrouwen gaf in zijn talent. Ondertussen was Standard opnieuw zijn kern aan het versterken en was de jonge Nederlander duidelijk geen prioriteit voor trainer Ronny Deila.

Ohio kwam op tegen Gent en Cercle in de eerste dagen van de Pro League, maar moest wachten tot eind september om weer op het veld te staan bij Sclessin vanwege een scheur die hij opliep tegen Brugge. Intussen was hij weer op zijn best bij de U23, waar hij in twee wedstrijden twee doelpunten maakte. Helaas hield een nieuwe blessure hem weer enkele weken van het veld. Tot nu toe is zijn speeltijd schaars met amper 117 minuten in 8 wedstrijden.

Onder stoom?

Ondanks zijn geringe spelkansen moet je al je best doen om geen onmiskenbare kwaliteiten in de jongeman te ontdekken. Met zijn lengte van 1m83 heeft de Nederlander een goede acceleratie, waardoor hij een interessante ontsnappingsspits is. Zijn goede techniek en solide lichaamsbouw maken hem ook een effectieve aanvaller. Zijn doelpunt tegen Mechelen is daar een goed voorbeeld van, met een diepe bal die hij tijdens een sprint opving.

Dit eerste doelpunt is allesbehalve betekenisloos. Enerzijds omdat het de overwinning van Luik bekrachtigde en anderzijds omdat dit het eerste doelpunt was voor Standard. Met deze goal geeft de Nederlander bij wijze van spreken zijn visitekaartje af en zal het makkelijker zijn om de supporters aan zijn kant te krijgen. Voor Ohio blijft het zaak om zich snel in te werken in het team en de lat steeds hoger te leggen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, evenals de wedstrijd tussen Antwerp en Standard op dinsdag 22 januari om 13u30, op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top