Kunnen AA Gent en Hugo Cuypers Club Brugge van een plek in de Champions’ play-offs houden?

Sport |

De twintigste speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Pickx Sports licht de man, het doelpunt en het cijfer van de week uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speler van het weekend: Hugo Cuypers

Wat als Club Brugge voor de eerste keer ooit naast een plek in de Champions’ play-offs zou grijpen? Het als vijfde gerangschikte AA Gent liep zondag alvast tot op een puntje in van zijn rivaal. De Buffalo’s rekenen op topschutter Hugo Cuypers om blauw-zwart finaal de loef af te steken. De aanvaller toonde zich zondagnamiddag tegen KV Kortrijk andermaal beslissend met twee treffers in een 2-1 overwinning. Hij was dit seizoen al goed voor 11 doelpunten en 2 assists in 19 matchen in de Jupiler Pro League. Zijn overstap naar de Ghelamco Arena is vooralsnog een schot in de roos gebleken.

Doelpunt van het weekend: Yira Sor

Yira Sor beschaamde het vertrouwen van Wouter Vrancken niet in zijn eerste basisplaats bij competitieleider Racing Genk. Tegen Zulte Waregem kroonde de Nigeriaanse buitenspeler zich meteen tot matchwinnaar met een knap doelpunt (1-0), waarmee de Limburgers hun kloof op nummer drie Antwerp en nummer vier Club Brugge nog wat verder konden uitdiepen. Sor vertrok vanop zijn rechterflank op wandel, sneed op snelheid naar binnen, zette drie tegenstanders in de wind en gaf Sammy Bossut het nakijken met een staalharde knal die via de onderkant van de lat in doel verdween. Enkel nummer twee Union Sint-Gillis lijkt met zeven punten achterstand nog wat in het zog van de koploper te kunnen blijven.

Cijfer van het weekend: 0,04

Club Brugge kon ook tegen RSC Anderlecht de drie punten niet in de wacht slepen (1-1), waardoor het nu al 17 punten achterop hinkt op Genk. Een gebrek aan efficiëntie deed de Bruggelingen de das om tegen een paars-wit dat er niet in slaagde om tot concrete kansen te komen. Een ongevaarlijk schot van Kristian Arnstad belandde via een dubbele deviatie op uiterst ongelukkige wijze in het blauwzwarte doel. De owngoal kwam op naam van Brandon Mechele. De xG (expected goals) bij Anderlecht bedroeg nauwelijks 0,04. Zonder ook maar één schot tussen de palen kaapten de Brusselaars een punt weg in Jan Breydel. Een waar mirakel!

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top