Club NXT verliest alweer een sterkhouder: Mbamba per direct naar Leverkusen

Sport | De goede resultaten van de laatste weken hebben Club NXT in de top 6 gebracht; maar de keerzijde van de medaille is wel dat er heel wat namen van smaakmakers op de lijstjes van de scouts gekomen zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo verkoos Arne Engels al een transfer naar het Duitse Augsburg terwijl ook Chemsdine Talbi de clubs voor het uitkiezen heeft. En ook voor Noah Mbamba zit het 1B-avontuur er nu al op.

De middenvelder was dit seizoen vaak een van de uitblinkers bij Club NXT, maar wilde eigenlijk vooral uitblinken bij het A-elftal. Omdat zijn speelminuten daar beperkt bleven, besloot hij eerder dit seizoen al om niet bij te tekenen en om dan in de zomer elders zijn kans te wagen. Heel wat teams zagen wel brood in het Brugse talent, maar al snel werd duidelijk dat Bayer Leverkusen net een stapje verder wilde gaan dan de meeste andere clubs.

In die mate zelfs dat het Mbamba al deze winter naar Duitsland haalt en Club Brugge dus nog een vergoeding betaalt. Iedereen toch minstens een beetje tevreden dus. De nog maar 18-jarige Mbamba tekende een contract tot medio 2028.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top