De toekomstige Rode Duivels: Rayane Bounida, dribbeltalent met een gouden toekomst

Voetbal | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Rayane Bounida.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rayane Bounida is nog maar 16 jaar, maar heeft een grote toekomst in het verschiet. De Belgisch-Marokkaanse voetballer uit Brussel is een rasechte dribbelaar die liefst als aanvallende middenvelder speelt. Hij werd de laatste jaren al vaker omschreven als een uitzonderlijk talent. Talent dat niet onopgemerkt bleef, de youngster heeft inmiddels 424 duizend volgers op instagram en in maart vorig jaar versierde Bounida een transfer van Anderlecht naar het grote Ajax.

Product van Neerpede

Bounida kwam als zevenjarige ket bij Anderlecht terecht. Zijn dribbels, technisch vernuft en vista sprongen meteen in het oog. Het inmiddels ex-hoofd van de jeugdopleidingen Jean Kindermans bestempelde het goudhaantje zelfs als een van de grootste talenten in de geschiedenis van de jeugdwerking van Anderlecht.

Anderlecht wist heel goed wat voor talent ze in handen hadden, en hadden een plan uitgestippeld voor Bounida. Ze boden hem op 15-jarige leeftijd een contract aan, maar Bounida tekende niet. Het financiële aspect speelde daar allicht een rol.

Nouri als voorbeeld

Bounida kon op interesse rekenen van heel wat topclubs. Zo zakten er al scouts van Manchester City en PSG naar Neerpede af om het jonge talent aan de slag te zien, maar het was uiteindelijk Ajax dat aan het langste eind trok. Dat zijn opvallende keuze voor favoriete voetballer een Ajacied is, heeft daar wellicht iets mee te maken.

Opvallend, want toen Bounida bij zijn voorstelling bij Ajax gevraagd werd wie zijn favoriete speler was, koos de 16-jarige dribbelaar niet voor Messi, Ronaldo of Mbappé. Hij moest geen seconde nadenken en antwoordde meteen met Abdelhak Nouri. De jonge Ajacied die na een hartstilstand blijvende hersenschade opliep. “Ik keek vaak naar zijn filmpjes en het was echt een plezier om naar hem te kijken”, aldus de jonge Brusselaar.

Lichtgewicht

Bounida is nu aan de slag bij de U17 van Ajax. Hij had in het begin wat last van enkele lichte blessures, maar lijkt zijn plaats in het elftal wel gevonden te hebben. De youngster wil graag doorbreken in de Youth League en droomt op termijn zelfs van een plaats in de eerste ploeg. 

Bounida is een lichtgewicht. Dat maakt hem tot een pijlsnelle dribbelaar, maar het is nog afwachten hoe zijn fysieke groei evolueert. Hij kan alvast op termijn een zeer belangrijke schakel worden voor Ajax en de Rode Duivels.

Fan van deze reeks? Lees dan zeker ook deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top