Arthur Vermeeren: de groeibriljant op het middenveld van Royal Antwerp

Jupiler Pro League |

Arthur Vermeeren is de nieuwste sensatie die op de Bosuil rondloopt. Na het (gedwongen) vertrek van woelwater Radja Nainggolan gooide Mark van Bommel het amper 17-jarige jeugdproduct zo’n 2 maanden geleden voor de leeuwen in het bekerduel tegen SK Beveren. De groeibriljant integreerde zich zonder complexen in het team en stond nu al in zes opeenvolgende duels in de basis, alsof hij al jaren meedraait.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het gaat plots hard voor de piepjonge Vermeeren. Eind oktober pikte hij zijn eerste competitieminuuten mee op het veld van KV Oostende en enkele speeldagen later kreeg hij in de topper tegen RSC Anderlecht een kwartier speeltijd. In de drie competitiewedstrijden die daarop volgden, speelde hij telkens minstens 86 minuten mee. Van een aanpassingsperiode was helemaal geen sprake.

De Xavi van België

Zijn prestaties gaan dan ook niet onopgemerkt voorbij en kwamen bijvoorbeeld al uitvoerig aan bod in de voetbaltalkshow Extra Time. "Met Amadou Onana en Vermeeren kan je morgen starten bij de Rode Duivels" en "Als moderne verdedigende middenvelder heeft hij meer dan Axel Witsel”, spraken Gert Verheyen en Filip Joos lovende woorden. Het Nederlandse voetbalmagazine Voetbal International (VI) ging zelfs nog een stapje verder door hem in een uitgebreide analyse te bombarderen tot “De Xavi van België”.

De Belgische jeugdinternational, die in 2018 de opmerkelijke overstap maakte van KV Mechelen naar Deurne-Noord, lijkt bovendien zowel op het vlak van uiterlijk als mentaliteit de tegenpool van de omstreden Nainggolan te zijn. Een tengere jongen zonder tattoos die alles op een uiterst nuchtere manier benadert. “Voetjes op de grond, dat is het belangrijkste om het te maken. Ik wil vooral mijn familie trots maken door goed te spelen.”

Na een barslechte reeks van de Great Old in oktober (2 zeges, 4 nederlagen) kan Vermeeren sinds zijn basisdebuut mooie resultaten voorleggen met Antwerp, de huidige nummer drie in de Jupiler Pro League. 5 op 9, met een verplaatsing naar Club Brugge en een thuismatch tegen AA Gent, en ook drie bekertriomfen waaronder klinkende 4-0 en 0-3 overwinningen tegen Standard en autoritaire competitieleider Racing Genk. Slaagt de jonge snaak er met zijn ploegmaats ook in om op bezoek bij nummer twee Union Sint-Gillis een resultaat neer te zetten?

Volg de Jupiler Pro League, met op zondag 15 januari R. Union St.-G. - Royal Antwerp FC, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top