Zal de Gentse verdediging standhouden zonder Jordan Torunarigha?

Sport | De troepen van Hein Vanhaezebrouck hadden het niet onder de markt tegen Antwerp afgelopen weekend. Al na 35 minuten verdween Jordan Torunarigha van de grasmat door een blessure. Tot overmaat van ramp verloor Gent de match met 2-0. Kopzorgen voor de coach van de Buffalo’s, die zijn steunpilaar in de verdediging de komende weken ongetwijfeld hard zal missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Torunarigha kwam in januari op uitleenbasis over van Hertha Berlijn en werd deze zomer gekocht. De Duitser heeft tot nu toe slechts drie Pro League-wedstrijden gemist, waarvan twee door spierproblemen.

Tegen Antwerp vorig weekend raakte Torunarigha op het half uur geblesseerd, waardoor zijn coach genoodzaakt was hem te vervangen. De verdediger kon zijn pijn en teleurstelling niet verbergen toen hij het veld in tranen verliet, ondersteund door hulptrainers van de Buffalo's. “Het zag er erg pijnlijk uit. Jordan probeerde door te gaan, maar het was echt onmogelijk”, gaf Vanhaezebrouck toe.

Godeau to the rescue?

AA Gent zal het volgend weekend en daarna dus moeten stellen zonder de 1.91m lange speler. Wie kan de Duitser vervangen? Dat is de vraag die alle Buffalo-fans zich momenteel stellen. Tegen Antwerp nam Bruno Godeau zijn plaats in, om kort na het uur op zijn beurt vervangen te worden toen Vanhaezebrouck bij 2-0 zijn tactisch systeem wijzigde.

Kan de Brabander de vacante positie in het centrum van het verdedigingstrio overnemen? Toen Torunarigha in eerdere wedstrijden niet aantrad, was hij de man die zijn positie overnam. Godeau was ook al meermaals de vervanger van Torunarigha tijdens de match. De positie heeft dus geen geheimen meer voor hem. “De club weet dat het altijd op mij kan rekenen. Dat weet de coach ook”, verklaarde de oud-speler van Zulte Waregem en Moeskroen aan het eind van vorig seizoen.

Aderlating voor defensieve stabiliteit

Dit seizoen heeft La Gantoise één van de beste verdedigingen in de competitie. Met slechts 20 tegendoelpunten staan de Gentenaars net achter Genk (17), Kortrijk (18) en op gelijke hoogte met Antwerp en Sint-Truiden. Zou de afwezigheid van de Duitse verdediger gevolgen kunnen hebben voor de defensieve stabiliteit van de Buffalo's?

In de beker en de Europa League miste Torunarigha drie wedstrijden tegen mindere tegenstanders en stond AA Gent slechts één doelpunt toe. In de competitie daarentegen is de balans slechter zonder hem, met 7 tegendoelpunten in 3 wedstrijden. Als AA Gent de Champions' Play-offs wil halen, zal het de gaten achterin moeten dichttimmeren.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en met name de wedstrijd tussen AA Gent en KV Kortrijk deze zondag om 16u, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top