Vindt Charleroi tegen Cercle Brugge een oplossing voor zijn offensieve problemen?

Sport |

Charleroi en Cercle Brugge sluiten zondagavond om 21u de 20e speeldag in de Jupiler Pro League af op Mambourg. De Carolo’s graaiden verleden weekend op het veld van Eupen een belangrijke driepunter mee, maar verloren wel aanvaller Nadir Benbouali met een zware blessure. Zullen de troepen van Felice Mazzu in staat zijn om een oplossing te vinden voor hun offensieve problemen tegen de Vereniging?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sporting Charleroi heeft na de 1-2 zege op bezoek bij Eupen weer wat ademruimte in het klassement van de Belgische hoogste voetbalafdeling, maar dat neemt niet weg dat de Carolo’s met een spitsenprobleem kampen.

In het Zwarte Land hebben ze geen enkele veelscorende spits in de rangen. Benbouali is met twee goals samen met Ken Nkuba de meest trefzekere aanvaller. Am Kehrweg sloeg het noodlot echter toe. De Algerijn betrad halfweg het speelveld en scheurde zo’n 20 minuten voor tijd zijn kruisbanden, waardoor hem nu een maandenlange revalidatie te wachten staat.

Sterkhouders groeien naar beste vorm

Gelukkig is het niet enkel kommer en kwel bij Charleroi. Zo groeien verschillende sterkhouders zoals aanvoerder Marco Ilaimaharitra, Adem Zorgane en Joris Kayembe stelselmatig naar hun beste vorm. Ook Damien Marcq lijkt de trein stilaan weer op de rails te krijgen. De 34-jarige middenvelder kroonde zich tegen de Oostkantonners zowaar tot matchwinnaar met de winning goal in de 88e minuut.

Daarnaast trekt de inefficiëntie van de aanvalslinie zich niet geheel door bij de andere spelers. De Japanse draaischijf Ryota Morioka liet al drie keer de netten trillen en de aanvallend ingestelde middenvelder Daan Heymans is momenteel clubtopscorer met vijf rozen.

Volg de Jupiler Pro League, met op zondag 15 januari om 21u Sporting Charleroi - Cercle Brugge, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top