Ruslan Malinovskyi moet Marseille aan Champions League-voetbal helpen

Sport |

De wintermercato is al even geopend. Het is de Franse topclub Olympique Marseille menens om zich gericht te versterken en zich zo in de volgende voetbaljaargang opnieuw te verzekeren van Champions League-voetbal. L’OM zond maandag alvast een krachtig signaal uit door Ruslan Malinovskyi op huurbasis over te nemen van Atalanta. Het bedong ook een aankoopoptie op de 29-jarige aanvallende middenvelder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Momenteel bezet Marseille, met nog één speeldag te gaan in de heenronde, de derde plaats in de Franse eerste klasse met 39 punten. De negenvoudige landskampioen heeft een achterstand van 2 punten op nummer twee Lens, waar Loïs Openda onder contract ligt, en 8 punten op leider Paris Saint-Germain. Enkel de eerste twee kwalificeren zich rechtstreeks voor het Kampioenenbal, terwijl de nummer drie de vierde en laatste voorronde moet zien te overleven.

Kapers op de kust

2 punten goedmaken is allesbehalve een onhaalbare missie, maar er maken nog verschillende andere teams jacht op dat felbegeerde rechtstreekse CL-ticket. Zo volgt het Rennes van Arthur Theate en Jérémy Doku op 5 eenheden van Marseille en blijft ook de kloof voor het AS Monaco van trainer Philippe Clement voorlopig speelbaar met dezelfde achterstand van 5 stuks.

In de havenstad nemen ze dan ook liever het zekere voor het onzekere en strikten ze met Malinovskyi iemand die het team extra scorend vermogen en creativiteit kan bijbrengen. In de afgelopen 3,5 jaar trof hij bij Atalanta 23 keer raak in competitieverband en leverde hij ook nog eens 21 assists af. In het seizoen 2020-2021 schopte hij het met een totaal van 11 beslissende passes zelfs tot assistkoning van de Serie A. De Oekraïner gooide van 2016 tot medio 2019 overigens hoge ogen bij Racing Genk. Mede dankzij hem kroonden de Limburgers zich tot landskampioen, met een prestigieuze transfer naar Bergamo als resultaat.

Vervanger van Amine Harit

In Zuid-Frankrijk moet de 51-voudige Oekraïense international in de eerste plaats het gemis van Amine Harit opvangen. De Marokkaan geraakte vlak voor het WK voetbal in Qatar zwaar geblesseerd aan de knie en ligt de rest van het seizoen in de lappenmand.

Op bezoek bij Troyes op de afgelopen midweekspeeldag viel Malinovskyi al in. Beleeft hij aankomend weekend in het thuisduel tegen Lorient zijn basisdebuut en kan hij dan meteen zijn stempel drukken?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top