Topduel tussen OH Leuven en RSCA Women in Lotto Super League

Sport | Dit weekend komt het Belgische vrouwenvoetbal weer in actie na een maand pauze. Zaterdag, op de 16e speeldag van de competitie, krijgen we meteen een topaffiche tussen twee titelfavorieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag 13 januari openen twee wedstrijden het bal: KRC Genk – Eendracht Aalst en White Star Woluwe – KAA Gent. Zaterdag zullen alle ogen dan weer gericht zijn op de wedstrijd tussen OH Leuven en Anderlecht. Hoewel dit duel niet direct beslissend zal zijn voor de titel, kan een winst van goudwaarde zijn in de eindafrekening, om nog maar te zwijgen van het psychologische aspect.

Stevig Leuvens blok

Zowel OH Leuven als Anderlecht steken er dit seizoen met kop en schouder bovenuit. Slechts één punt scheidt de twee teams, die al een flinke kloof hebben geslagen met hun eerste achtervolgers – KRC Genk, derde in de stand, staat bijvoorbeeld al op 8 punten van paars-wit. Beiden ploegen hebben tot nog toe nog niet veel punten verloren. OHL is dit seizoen nog altijd ongeslagen en heeft slechts één keer gelijk gespeeld, tegen Zulte Waregem midden december. Anderlecht heeft één keer verloren, tegen Leuven. Half november won OHL in Brussel met 2-3 dankzij een doelpunt in de 88e minuut van Ella Van Kerkhoven.

De Leuvense club kan vooral rekenen op een stevige verdediging, zeker in vergelijking met Anderlecht. In 13 wedstrijden hebben ze slechts 6 doelpunten moeten slikken, tegen 14 voor RSCA. Net die verdediging kan deze zaterdag misschien het verschil maken, want als je naar het aantal gemaakte doelpunten kijkt, dan hebben beide ploegen bijna evenveel gescoord – respectievelijk 48 doelpunten voor OHL tegenover 50 voor RSCA.

Het programma van de 13e speeldag van de Lotto Super League :

Vrijdag 13 januari

Zaterdag 14 januari

Volg het beste van het Lotto Super League seizoen, inclusief de wedstrijd tussen OH Leuven en RSCA Women op zaterdag 14 januari om 13u25, op Eleven Pro League 1,  beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. Via onze website kan je ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de rangschikkingen en de kalender van de Belgische vrouwenvoetbalcompetitie.

Nog meer nieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top