Felipe Avenatti en KV Kortrijk komen weer tot leven dankzij Bernd Storck

Sport | De negentiende speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons. Pickx Sports licht de man, het doelpunt en het cijfer van de week uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Felipe Avenatti

Vier doelpunten in drie wedstrijden in alle competities. Felipe Avenatti is weer op zijn best onder Bernd Storck bij KV Kortrijk. De Uruguayaanse spits was een schim van zijn vroegere zelf sinds hij in 2019 het Guldensporenstadion verliet, maar zijn terugkeer naar Kortrijkse bodem en de komst van een nieuwe coach lijken hem veel goed te hebben gedaan. Zijn tweeklapper tegen OHL zondag hees de Kerels uit de gevarenzone.

Doelpunt van het weekend: Paul Onuachu

Racing Genk doet het uitstekend, en da’s grotendeels dankzij deze doelpuntenmachine. Ondanks de nederlaag bij KV Kortrijk vlak voor het einde van het jaar bewezen de Limburgers dat ze niet bang zijn voor een periode van twijfel door zondag thuis titelverdediger Club Brugge met 3-1 te verslaan. Met name het tweede doelpunt van de competitieleider was indrukwekkend. De Nigeriaanse reus profiteerde van goed werk van zijn teamgenoten, met opnieuw Bilal El Khanouss als aanjager, om met de Brugse defensie te sollen in het strafschopgebied en van dichtbij langs Simon Mignolet te schieten.


Cijfer van het weekend: 6

Game, set and match. Ook de fans van Union Saint-Gilloise vierden zondag feest op de tribunes van het Lotto Park na hun overwinning op buurman Sporting Anderlecht. Voor de zesde keer op rij versloegen de Unionisten paars-wit. Sinds zijn terugkeer in de Jupiler Pro League heeft Union, dat stevig beslag heeft gelegd op de tweede plaats in het klassement, Anderlecht steeds over de knie gelegd.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top