De Red Wolves staan voor hun eerste wereldkampioenschap handbal

Sport | In het handbal staat van 11 tot en met 29 januari de 28ste editie van het wereldkampioenschap op het programma. Het is de eerste keer dat België zal deelnemen. De Red Wolves mogen het meteen opnemen tegen grote favoriet Denemarken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het WK zal doorgaan in Polen en Zweden. Er zullen 32 landen deelnemen, dat zijn er acht meer dan tijdens de laatste editie in 2021. Tweevoudig regerend wereldkampioen Denemarken hoopt geschiedenis te schrijven door zijn titel te verlengen.

Derde wereldtitel op rij voor Denemarken?

Als de Denen hun beste niveau halen, lijken de andere teams een vogel voor de kat. Maar daarvoor zullen ze geschiedenis moeten schrijven, want sinds de oprichting van het WK in 1938 wist geen enkel land drie keer op rij wereldkampioen te worden. Denemarken zal sterk voor de dag moeten komen, want er zijn de nodige kapers op de kust.

Zo is er Frankrijk. Les Bleus wonnen tijdens de Olympische Spelen in 2021 in Japan een gouden medaille. Rusland, dat de finale verloor en zilver pakte, is niet van de partij vanwege de oorlog in Oekraïne. Zij mogen niet deelnemen aan continentale en internationale competities. Dat opent misschien wel de deur voor landen als Zweden en Spanje. De Zweden werden enkele maanden geleden Europees kampioen, waar ze toen te sterk waren voor de Spanjaarden.

En België?

Deze editie van het WK zullen we ook België aan het werk zien. Yérime Sylla en zijn troepen openen hun eerste wereldbeker ooit met een droomaffiche. Op 13 januari mogen ze het immers meteen opnemen tegen topfavoriet Denemarken. Op 15 januari volgt het treffen met Tunesië, en op 17 januari geven de Belgen Bahrein partij. België mikt in deze groep op de tweede plaats.

De eerste drie teams uit de groep plaatsen zich voor de volgende ronde. Dan volgt er een nieuwe groep met zes ploegen. België, en de andere twee geplaatste teams, worden dan samengevoegd met de drie beste ploegen uit Groep G. Daarin bevinden zich Egypte, Marokko, Kroatië en de Verenigde Staten. Uit deze groep van zes plaatsen de eerste twee zich voor de kwartfinales.

Als België vierde eindigt in de eerste groepsfase, dan volgt de President’s Cup. De laatste teams van de acht groepen zullen dan onderling bepalen wie de plaatsen 25 tot 32 innemen op het WK.

Het programma van de Red Wolves:

Vrijdag 13 januari

Zondag 15 januari

Dinsdag 17 januari

  • België - Bahrein: vanaf 17u55 op Canvas

Volg de drie groepswedstrijden van de Red Wolves via Sporza. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top