Vanzeir naar MLS, Di Maria terug naar Argentinië?

Voetbal | Het wintermercato is van start gegaan en dat wil zeggen dat er weer heel wat voetballers van club zullen veranderen. Die clubs hebben overigens tot 31 januari de tijd om spelers aan te kopen, te huren of van de hand te doen. Pickx geeft je een overzicht van alle transfernieuws dat vandaag is verschenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De kans bestaat dat Union Saint-Gilloise binnenkort afscheid zal moeten nemen van clubicoon Dante Vanzeir. Vanzeir zou belangstelling genieten uit zowel binnen- als buitenland. Volgens de allerlaatste geruchten zou de Amerikaanse club New York Red Bulls zijn oog hebben laten vallen op Vanzeir. We zijn benieuwd of Union en Vanzeir op hun beurt even geïnteresseerd zijn.

In Charleroi zijn er momenteel gesprekken gaande over Martin Wasinski. De piepjonge verdediger zou immers een overstap kunnen maken naar KV Kortrijk op huurbasis, dat zou wel eens een goede oplossing kunnen zijn voor Wasinski die dit seizoen slechts 375 minuten speeltijd heeft kunnen verzamelen bij de Zebra’s.

In Leuven zit men dezer dagen rond de tafel met Mousa Al-Tamari. Het contract van de Jordaniër loopt op het einde van dit seizoen af en het bestuur bekijkt of Al-Tamari in tussentijd ook elders aan de bak kan gaan. Dat kan via een definitieve transfer of desnoods op huurbasis.

Standard heeft intussen bekendgemaakt dat de jonge Franse verdediger, Victor Routier, de komende zes maanden uitgeleend zal worden aan Francs Borains, dat is een club uit de Eerste Nationale, ofwel de derde klasse in België.

In Antwerpen wordt er ook schoon schip gemaakt. De 27-jarige Dinis Almeida zou op weg zijn naar het Bulgaarse PFK Loedogorets. Almeida kwam in 2021 toe in Antwerpen en moest de verdediging helpen versterken, maar kon zich nooit echt doorzetten.

In Sint-Truiden zou Ameen Al-Dakhil op weg naar de uitgang zijn. De 20-jarige Belg zou interesse van Burnley genieten waar coach Vincent Kompany aan het roer staat. Burnley zou bereid zijn om een transfersom te betalen die tussen de 3,5 en 5 miljoen euro ligt.

Smalling naar Inter?

In de Italiaanse hoofdstad Rome heeft AS Roma-verdediger Chris Smalling te horen gekregen dat hij niet meer in de plannen past van de clubleiding. Smalling heeft nog een contract lopen tot deze zomer en mag deze wintermercato al op zoek naar een andere club. Die club zou in Milaan gehuisvest kunnen zijn, want naar verluidt zou Inter Milaan wel interesse hebben in de diensten van de Engelse verdediger.

Bij Juventus wordt er dan weer druk gespeculeerd over de toekomst van Ángel Di Maria. De Argentijnse wereldkampioen is nog maar pas overgekomen van Paris Saint-Germain, maar zou zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar de Argentijnse club waar het voor hem allemaal is begonnen, Rosario Central. Juventus werkt best mee aan een een transfer, want het contract van Di Maria loopt over zes maanden definitief af.

In Duitsland werkt het bestuur van Borussia Monchengladbach naar verluidt niet mee aan de transfer van doelman Yann Sommer. Sommer zou interesse hebben genoten van Bayern München, maar Borussia Monchengladbach zou daar dan weer geen zin in hebben. Dat wil zeggen dat Bayern München op zoek moet naar een nieuwe vervanger voor Manuel Neuer. Die is immers tot het einde van het seizoen out met een blessure.

In de Premier League kreeg doelman Jack Butland van Crystal Palace dan weer wel goed nieuws. De 29-jarige Butland zal de komende zes maanden de kleuren van Manchester United verdedigen, want de twee clubs kwamen tot een kortstondige huurovereenkomst.

Volg de Jupiler Pro League en de grootste competities zoals de Serie A, La Liga en de Bundesliga het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top