Club Brugge - Anderlecht is al enkele jaren niet meer de topper van weleer

Sport | De Jupiler Pro League gaat dit weekend verder met de 20ste speeldag, waarop Club Brugge en Anderlecht zondag de degens kruisen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag staat een top acht-wedstrijd op het programma tussen Westerlo en Oud-Heverlee Leuven. Als zevende in de Jupiler Pro League kunnen de Kemphanen het gat met de negende in de stand vergroten en hun plaats in de Europe play-offs consolideren. Een overwinning zou hen zelfs op één punt van de vierde plaats en Club Brugge kunnen brengen.

Luikse derby

Op zaterdag 16 uur kan Standard terugkomen tot op één punt van blauw-zwart. Daarvoor moeten de Rouches de Luikse derby tegen Seraing in het Pairaystadion winnen. Daarna, om 18u15, staat de degradatiestrijd centraal voor KV Mechelen - KV Oostende en Eupen - Sint-Truiden.

Zulte Waregem, vorige week nog zegevierend tegen KV Mechelen, zal dit weekend flink aan de bak moeten om eindelijk uit de degradatiezone te geraken. Essevee reist af naar een swingend Racing Genk, dat al maanden soeverein op kop van het klassement staat. Maar KV Kortrijk bewees onlangs dat de Limburgers niet onfeilbaar zijn.

en... een Super Sunday

Op zondag, om 13u30, vindt de eerste confrontatie van de dag plaats tussen Club Brugge en Anderlecht. Geen echt glansrijke ‘topper’, want beide teams hebben het de laatste weken moeilijk. Ondanks vier opeenvolgende wedstrijden zonder winst is blauw-zwart nog in de running voor de Champions' play-offs, terwijl paars-wit pas op de elfde plaats staat, met vier punten achterstand op de top acht. Wie drinkt de kelk tot op de bodem leeg?

Om 16 uur kan AA Gent profiteren van een mogelijke uitglijder van Club om weer op gelijke hoogte te komen. Daarvoor moeten de Buffalo's KV Kortrijk over de knie leggen, dat sinds Bernd Storck aan het roer staat een foutloos parcours rijdt. Vervolgens strijden Union en Royal Antwerp FC om 18u30 om de tweede plaats. Sporting Charleroi ten slotte ontvangt om 21 uur Cercle met als hoofddoel: opnieuw aansluiten bij de top acht.

Het speelschema van de 19de speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 13 januari

Zaterdag 14 januari

Zondag 15 januari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top