Antwerp krijgt stevige concurrentie van Bayern en Zulte Waregem blijft vol inzetten op ervaring

Voetbal |

De wintermercato is aangebroken, nog tot 31 januari kunnen teams hun kern versterken. Welke clubs slaan hun slag in de strijd om de titel, of tegen de degradatie? En wat gebeurt er in het buitenland? Pickx somt hier de gebeurtenissen van de dag voor je op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De transferhonger van Zulte Waregem, een club in degradatienood, lijkt nog niet gestild met de komst van Club-icoon Ruud Vormer. Zo zou Christian Brüls op het punt staan zijn handtekening te zetten onder een contract van 2,5 jaar aan de Gaverbeek. De creatieve middenvelder van STVV is daar vandaag niet meer komen opdagen op training en heeft zijn kastje in de kleedkamer al leeggemaakt. Om ruimte te maken voor die straffe transfer laat Essevee de Deen Lasse Vigen vertrekken. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden.

Bij OH Leuven merken ze een verhoogde belangstelling voor Raphael Holzhauser. De Oostenrijkse linkspoot werd deze zomer als een toptransfer ingehaald, maar kon in Leuven tot nog toe amper zijn stempel drukken. Hij zit vaker op de bank dan hem lief is. De verlossing zou wel eens uit Duitsland kunnen komen, waar München 1860 -een traditieclub die ondertussen is afgegleden naar de derde klasse- een bod voorbereidt.

Volgens Braziliaanse media is Michael Murillo op weg naar Botafogo. De rechtsachter van Anderlecht ligt echter nog 1,5 jaar onder contract in Brussel maar de Braziliaanse topclub wil enkel huren. Verder melden enkele Franstalige media dat paars-wit in zijn zoektocht om offensieve versterking weer op het pad is gekomen van Joshua Zirkzee. De Nederlandse spits die vorig seizoen schitterde in het Lotto Park en deze zomer even bij een definitieve transfer leek te zitten, maar uiteindelijk voor een avontuur bij Bologna koos.

In het buitenland lijkt het erop dat Leandro Trossard aan zijn laatste maanden bij Brighton is begonnen, zo schrijft althans Het Nieuwsblad. Zij menen te weten dat een eenzijdige optie in zijn aflopende contract werd gelicht door de club, waardoor de Rode Duivel nog een jaar extra verbonden blijft aan de club, maar in de praktijk betekent dat wellicht dat Trossard komende zomer verkocht moet worden als Brighton nog geld wil zien voor zijn offensieve sterspeler. Chelsea en Newcastle worden genoemd als voornaamste kandidaat-overnemers.

Nog in Engeland staat doelman Jack Butland dicht bij een uitleenbeurt aan Manchester United. Daar moet de voormalige Engelse international en huidig keeper van Crystal Palace de doublure worden voor David De Gea.

Dennis Praet is dan weer in onderhandeling met Torino, de Italiaanse eersteklasser waar hij vorig seizoen al even op uitleenbasis speelde. De ex-Gouden Schoen zit bij Leicester City al een tijdje op een zijspoor en mag weg, maar Leicester wil boter bij de vis en acht het voorlopige bod -6 miljoen euro wordt gezegd- van Torino te laag.

Antwerp krijgt serieuze concurrentie in de strijd om Daley Blind, de Nederlandse international die op het WK nog schitterde maar onlangs bij Ajax zijn contract ontbonden zag. De verdediger zou volgens De Telegraaf op weg zijn naar… Bayern München.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top