De tijd breekt aan voor Charles De Ketelaere om te ontbolsteren bij AC Milan

Sport |

Ondanks een veelbelovend seizoensbegin slaagde Charles De Ketelaere er vooralsnog niet in om te overtuigen bij AC Milan. Hoewel hij zijn speeltijd de afgelopen maanden zienderogen zag slinken, beseft de beloftevolle Belg dat de tijd nu aangebroken is om de hoge verwachtingen in te lossen bij de regerende Italiaanse landskampioen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Slechts één assist op 19 matchen in alle competities: het bilan van De Ketelaere in loondienst van de Rossoneri oogt voorlopig heel mager. Vijf maanden geleden streek het jeugdproduct van Club Brugge neer in Lombardije voor een bedrag van 35 miljoen euro met de status van nieuwe rijzende ster van het Belgische voetbal en bijhorende verwachtingen.

CDK charmeerde zijn nieuwe supporters met zijn eerste baltoetsen, maar de 21-jarige aanvallende middenvelder kreeg mettertijd meer en meer kritiek te verwerken. Het is al van 1 oktober geleden dat Stefano Pioli hem nog een basisplaats gaf. De Ketelaere lijkt evenwel nog steeds krediet te hebben in Milaan. Hij kan namelijk op de publieke steun van verschillende persoonlijkheden rekenen.

Gesteund door Mancini

In navolging van het Milanese icoon Arrigo Sacchi, die vroeg om geduld te hebben met De Ketelaere, sprong ook die andere clublegende en huidig technisch directeur Paolo Maldini in de bres voor hem. “Ja, het is niet makkelijk, maar het is een andere omgeving met veel druk. Hij heeft een contract voor vijf jaar getekend en niet voor vijf maanden”, verklaarde hij.

Enkele dagen geleden gaf ook Italiaans bondscoach Roberto Mancini zijn mening bij la Gazzetta dello Sport. “De Ketelaere is heel sterk, maar ook nog heel jong. Hij moet zich aanpassen”, bevestigde de selectieheer, die daarnaast een parallel trok met een grote naam uit het Belgische voetbal. “Herinneren jullie zich het debuut van Kevin De Bruyne bij Chelsea nog? Het leek erop dat hij niet kon voetballen. De Ketelaere kan hetzelfde parcours afleggen. Als hij zijn ware niveau terugvindt, zou dat veel kunnen veranderen voor Milan.”

Uur van de waarheid

Het krediet van het raspaardje zal natuurlijk niet onuitputtelijk zijn bij een team dat erop mikt zijn titel te verlengen. Door de achterstand van vijf punten op koploper Napoli kan Pioli op den duur het geduld verliezen met spelers die niet aan de verwachtingen voldoen.

“Afgelopen zomer kon hij zich niet op de ideale manier voorbereiden omwille van de transferbeslommeringen. Hij begon goed, maar kreeg nadien af te rekenen met fysieke kwaaltjes”, legde Pioli uit in aanloop naar het treffen met Salernitana. “Nu zie ik hem groeien en verwacht ik dus ook verbetering.” De impliciete boodschap van de leermeester aan zijn pupil is duidelijk: de aanpassingsperiode zit er stilaan op, waardoor het tijd wordt om te ontbolsteren.

Het programma van speeldag 17 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 7 januari

Zondag 8 januari

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top