One day, one goal: Predrag Mijatovic toont zijn killerinstinct met winnende goal in Champions League-finale

Sport | Het doelpunt van Predrag Mijatovic voor Real Madrid in de Champions League-finale tegen Juventus was misschien niet het allermooiste doelpunt ooit op het kampioenenbal. Toch was zijn doelpunt inzake belangrijkheid en technische kunde van een zeer hoog niveau.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid is de succesvolste voetbalclub ter wereld. Het won al 14 keer de hoofdprijs in het voetbal: de Europacup 1 of wat nadien de Champions League werd genoemd. In 1998 wonnen ze in Amsterdam voor het eerst de trofee onder de noemer van de Champions League. De Koninklijke had aan een doelpunt genoeg tegen Juventus om de felbegeerde trofee in de lucht te steken.

In de finale was het genieten van twee prachtige elftallen. De Italianen hadden kleppers als Didier Deschamps, Edgar Davids, Zinédine Zidane, Alessandro Del Piero en Filippo Inzaghi in hun rangen. Aan de overzijde stonden er met Fernando Hierro, Roberto Carlos, Fernando Redondo, Clarence Seedorf, Raul Gonzalez en Fernando Morientes ook heel wat grote namen in het team. Een sterrenparade op die avond op 20 mei 1998. Toch was het geen van de bovengenoemde namen die met de meeste aandacht ging lopen.

Roofdier

Die eer was weggelegd voor de Joegoslavische aanvaller Predrag Mijatovic. Hij was een van de beste aanvallers van zijn generatie. Enkele maanden eerder was hij nog als tweede geëindigd bij de uitreiking van de Gouden Bal, achter de Braziliaan Ronaldo. Die avond was hij echter de grote winnaar. Mijatovic kreeg de bal in het strafschopgebied na een mislukt schot – dat afweek via Toricelli - van Roberto Carlos. De spits reageerde bijzonder snel en met twee korte voetbewegingen met de rechtervoet omspeelde hij doelman Van der Sar en trapte hij vanuit een scherpe hoek met links de bal tegen de touwen. Een belangrijk doelpunt en technisch uitstekend uitgevoerd. Hij sloeg toe als een roofdier in de zestien meter.

Mijatovic was na de match uiteraard opgetogen. Hij had immers in de hele Champions League-campagne niet een keer weten te scoren. Enkel in de finale was hij dus succesvol. "Deze match was te belangrijk, en we mochten deze finale niet verliezen. De dag voor de finale had ik aan Fernando Sanz (de zoon van de toenmalige voorzitter, nvdr.) beloofd dat ik ging scoren en dat ik in zijn armen zou vallen. Ik ben een man van mijn woord", zei de spits na de gewonnen finale.

Fan van deze reeks? Herbeleef dan de schitterende goal van Reynald Pedros bij FC Porto.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top