One day, one goal: Peter Hoekstra laat de doelman van Watford stomverbaasd achter

Voetbal | De aandacht van het grote publiek gaat al jaren vooral uit naar de grote voetbalcompetities. Maar om prachtige doelpunten te zien, kan je ook terecht in de competities van een iets lager niveau. Daar floreren ook tal van spelers. Dat bewees de Nederlander Peter Hoekstra.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niet elk talent kan het tot de wereldtop schoppen. Peter Hoekstra is een van die veelbelovende spelers die wel een mooie carrière uitbouwde, maar door blessureleed bleef hij toch een beetje op zijn honger zitten. In 1996 werd hij aanzien als de opvolger van Marc Overmars, maar zijn fragieler lichaam zorgde ervoor dat hij bij Ajax nooit echt hoge toppen scheerde.

Redder van Stoke City

Bij Ajax vlotte het niet echt voor de ex-speler van PSV, waardoor hij werd uitgeleend aan het Spaanse Compostela en nadien aan FC Groningen. Na deze passages trok hij definitief naar de Engelse tweedeklasser Stoke City. Tijdens het seizoen 2002-2003 ging het behoorlijk slecht met de club. Zij bengelden onderaan het klassement na een dramatische reeks van 16 wedstrijden zonder een zege.

Na die negatieve reeks ontving Stoke City op de 39ste speeldag Watford. Na het openen van de score via de penaltystip was het tweede doelpunt van veel mooiere makelij. Dat was te danken aan Peter Hoekstra. De doelman van Stoke City trapte het leer ver naar voren en Andy Cooke gaf daaropvolgend een borstpas richting Hoekstra. Die trapte de botsende bal uit de draai overhoeks in doel. Doelman Alex Chamberlain bleef volstrekt kansloos achter. Een waanzinnig knappe treffer.

Heiðar Helguson wist nog de 2-1 te scoren, maar de twee goals van Hoekstra waren bepalend voor de overwinning. Stoke City wist zich uiteindelijk te handhaven in de Championship. Hoekstra liet zich het seizoen nadien nog opmerken met een hattrick tegen Reading, maar aan het einde van het seizoen hing hij door hardnekkige blessures op 31-jarige leeftijd de schoenen aan de haak.

Fan van deze reeks? Herbekijk dan hier de enorm belangrijke treffer van Predrag Mijatovic.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top