Speelt Thomas Lemar een laatste keer tegen Barcelona alvorens te verkassen naar… Barça?

La Liga | La Liga staat dit weekend in het teken van de topaffiche tussen Atlético Madrid en Barcelona. De schijnwerpers zullen gericht zijn op Thomas Lemar, want de Catalanen hebben hem in het vizier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Yannick Carrasco en Axel Witsel nemen het dit weekend met Atlético Madrid op tegen Barça. Het is een wedstrijd tussen de eerste en de vierde in de stand; tussen hen gaapt een kloof van elf punten. Madrid beleeft een moeilijk seizoen, met 27 punten op 45 in de competitie en de pijnlijke uitschakeling in de UEFA Champions League in de groep van Club Brugge.

Dit zou voor Los Colchoneros aanleiding kunnen zijn om deze winter schoon schip te maken. In de wandelgangen weerklinken de namen van de twee Rode Duivels op de lijst van spelers die in de etalage staan. Een andere speler is dan weer genoemd als mogelijke starter: Thomas Lemar. Niet omdat Atlético hem graag wil verkopen, wel omdat Barça z’n oog heeft laten vallen op de 27-jarige Fransman.

Barça’s verlanglijstje

Ook al zit de clubkas in vieze papieren, Barça is duidelijk niet van plan om de hand op de knip te houden deze wintermercato. Het Spaanse sportmedium Sport onthulde dat de Catalanen een verlanglijst van 29 namen hebben opgesteld. Xavi heeft het bestuur om versterking gevraagd, en de directie is bereid de nodige inspanningen te leveren om ten minste twee nieuwe namen aan te trekken.

Op de lijst staan Karim Benzema, Toni Kroos (Real Madrid), Ngolo Kanté (Chelsea) en Ilkay Gündogan (Manchester City) en de Belgen Youri Tielemans (Leicester City) en Leandro Trossard (Brighton). De naam van Lemar duikt ook op op de lijst. Het zou dit weekend dus een bijzondere match kunnen worden voor de linkervleugelspeler.

Verlenging of verkoop?

De naam van Lemar op het Barça-lijstje komt bij sommigen echter als een verrassing. De Fransman speelt al enkele jaren bij Atlético; vorig jaar blonk hij nog uit bij de overwinning op de Catalanen met een doelpunt en een assist. Maar dit jaar liggen de kaarten anders.

De voormalige speler van Monaco heeft slechts tien wedstrijden (441 minuten) gespeeld, waarin hij amper twee assists afleverde. Lemar miste vijf wedstrijden in de competitie door spierblessures. Hij is sinds 15 oktober niet meer aan de aftrap verschenen, maar vecht voor zijn terugkeer in de ploeg. Eind december speelde hij 24 minuten in de zege tegen Elche.

Naar alle verwachting zal de vleugelspeler zondag niet starten tegen Barcelona, maar met het Catalaanse verlanglijstje in het achterhoofd zal hij nóg gemotiveerder zijn om zich te tonen. Hetzij om het Catalaanse bestuur te overtuigen van zijn aankoop, hetzij om aan zijn trainer te bewijzen dat hij geen quantité négligeable is. Zijn contract loopt volgend jaar juni af: tegen Barça kan Lemar een serieuze optie nemen op een contractverlenging, of een verkoop.

Het programma van La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 7 januari

Zondag 8 januari

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top