Claimt Osher Davida zijn plek in de aanval van Standard?

Jupiler Pro League | Spits Osher Davida streek eind augustus neer in De Vurige Stede en kreeg tegen AA Gent zijn eerste basisplaats. In een ploeg die heel wat moeite heeft met scoren, zou de Israëliër misschien eindelijk voluit zijn kans kunnen krijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen zomer waren de Rouches gebrand op aanvallende versterking. Met alleen Renaud Emond, Abdoul Tapsoba en Denis Dragus als offensieve wapens was er een nijpend gebrek aan diepte en kwaliteit. Een kwaliteitsinjectie drong zich op voor de Luikenaars, anders konden ze nog voor de start van de competitie al een kruis maken over play-off 1. De noodzakelijke versterkingen kwamen in de vorm van Noah Ohio, Stipe Perica, Philip Zinckernagel en Osher Davida.

Deze laatste is een 21-jarige Israëliër die van Hapoel Tel Aviv overkwam. In tegenstelling tot Zinckernagel en Perica heeft Davida de netten nog niet doen trillen in de competitie, mede door zijn beperkte speeltijd. Tot nu toe heeft hij slechts 273 minuten gespeeld in de competitie, waarbij hij vaak genoegen moest nemen met een late invalbeurt. Behalve tegen AA Gent, toen hij (eindelijk) aan de aftrap stond.

Beslag op een basisplek?

Tegen de Buffalo's speelde Osher Davida 67 minuten. 67 moeilijke minuten, vooral omdat Standard het spel moest ondergaan en La Gantoise de lakens uitdeelde. AA Gent monopoliseerde de bal (69% van het balbezit) maar een defensief Standard hield stand en sleepte alsnog een puntje uit de brand, ondanks de 21 Gentse doelpogingen. De Luikenaars lieten slechts één luttele doelpoging noteren.

Zal Davida dit weekend dan wel zijn streng kunnen trekken tegen Sint-Truiden? Zijn eerste basisplaats van het seizoen in de Jupiler Pro League kwam er door de schorsingen van Dragus en Zinckernagel. In de oefenpartijen tijdens de WK-break tegen Juventus, Valenciennes, Nice en Olympiacos Piraeus dropte coach Ronny Deila hem wel telkens in de basiself.

Te weinig stootkracht

Een van de pijnpunten van Standard dit seizoen is de offensieve slagkracht. Het team mist nog steeds consistentie in de aanval. Geen enkele Standard-speler heeft dit seizoen meer dan vier doelpunten achter zijn naam staan. Zinckernagel en Dragus delen de titel van clubtopschutter met Dussenne, hoewel een verdediger, en Amallah, die naar de B-kern is verhuisd.

Zelfs Stipe Perica heeft de verwachtingen nog niet ingelost met twee doelpunten tegen Zulte Waregem. In dat opzicht zou Deila vrijdag voluit de kaart van Davida kunnen trekken. De Israëliër, wiens beste positie de rechterflank is, moet de netten doen trillen, of op z’n minst een belangrijke invloed hebben op het spel van de Luikenaars, wil hij in de ploeg blijven.

Davida is veelzijdig en kan ook in de punt spelen, zoals tegen Gent. Zal de terugkeer van Zinckernagel hem naar de bank duwen? Of zal Ronny Deila hem nog een kans geven door Perica, die sinds het begin van het seizoen nooit echt heeft kunnen overtuigen, op te offeren? Antwoord deze vrijdag tegen STVV.

Volg de Jupiler Pro League, met op vrijdag 6 januari om 20u45 Standard - STVV, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top