Scott Parker zal snel in het middelpunt van de belangstelling staan bij Club Brugge

Sport | De nieuwe coach van Club Brugge staat bij zijn vuurdoop in de Jupiler Pro League meteen voor een grote test. Aanstaande zondag neemt Club het immers op tegen koploper KRC Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De directie van Club Brugge heeft het dossier voor een nieuwe coach niet laten aanslepen en eind vorig jaar nog een deal afgerond. Na het ontslag van Carl Hoefkens afgelopen woensdag maakte de club zaterdag de naam van zijn opvolger bekend: de Engelsman Scott Parker. Hij arriveert in het Venetië van het Noorden met goede referenties. Maar zal dat genoeg zijn om de Belgische kampioen van de afgelopen drie jaren weer op de rails te krijgen?

Speler van het Jaar

Voordat hij coach werd, had Scott Parker een spelerscarrière in de Premier League. De voormalige middenvelder van Charlton Athletic speelde voor Chelsea, Newcastle United, West Ham United, Tottenham Hotspur en uiteindelijk Fulham, waar hij in 2017 zijn carrière beëindigde. In 2011 werd hij zelfs door 400 Engelse journalisten uitgeroepen tot FWA-speler van het jaar.

De Engelse international bleef niet lang inactief, want in juni 2017 werd hij aangesteld als hoofd van de min 18-jarigen bij Tottenham Hotspur. Een jaar later trad hij toe tot de staf van Fulham om er in februari 2019 coach te worden. Hij kon een degradatie naar D2 niet vermijden, maar behield toch het vertrouwen van het management. Het jaar daarop wist hij een promotie naar de Premier League af te dwingen, maar op het einde van het seizoen degradeerde Fulham uit de Premier League. Vervolgens tekende hij in 2021 voor AFC Bournemouth en ook met die club wist hij opnieuw een promotie naar de hoogste klasse af te dwingen. Maar na een 9-0-nederlaag tegen Liverpool in augustus werd de 42-jarige coach uit zijn functie gezet.

Á la Schreuder?

Parker werd gelinkt aan een aantal Engelse clubs, maar heeft uiteindelijk voor België gekozen om zijn carrière voort te zetten. Hij krijgt de moeilijke taak om het spel van Club Brugge, dat de laatste maanden wat van zijn glans verloor, nieuw leven in te blazen. Zijn stijl wordt vergeleken met die van voormalig Club-coach en nu Ajax-manager Alfred Schreuder. Een stijl gebaseerd op balbezit, verzorgd voetbal en balcontrole.

Maar de Brit zal niet veel tijd hebben om onmiddellijk zijn stempel te drukken, aangezien Club eerst tegen KRC Genk moet spelen en daarna tegen Anderlecht. Maar de situatie is verre van kritiek voor Brugge, dat momenteel 12 punten achterstaat op Genk en in februari de 1/8ste finales van de Champions League tegen Benfica betwist. Zal de eerste Engelse coach van Club Brugge de juiste man voor de job zijn?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top