Wat kan Eupen-coach Edward Still tegen zijn oude werkgever Charleroi?

Jupiler Pro League |

Na zijn ontslag in oktober ontmoet voormalig Charleroi-coach Edward Still zijn vorige club opnieuw. Met winst kan Still, inmiddels coach bij Eupen, over zijn oude werkgever springen in het klassement. De reünie belooft dus intens te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Edward Still werd na de zware nederlaag tegen Cercle Brugge in oktober (4-1) ontslagen bij Charleroi. Hij was sinds mei 2021 aan de slag als coach van de Zebra's, zijn eerste ervaring als T1. Daarvoor was hij assistent van Ivan Leko bij Club Brugge, Antwerp en Shanghai. Als opvolger van Karim Belhocine bleef zijn tijd bij Charleroi niet onopgemerkt, maar de sportieve resultaten strookten niet met de ambities van de club.

Hanengevecht

Het is niet zeker of er hard feelings tussen Still en de club zijn. Hij vond wel meteen na zijn ontslag onderdak bij Eupen, zijn tweede club als T1. Hij werkt er samen met zijn broer Nico Still als assistent, Kristoffer Andersen en Mario Kohnen maken de groep assistent-coaches compleet.

De coach blijft vol vertrouwen. Toen hij bij Eupen begon, zei hij dat hij “overtuigd was van de kwaliteit van het team”. Ook kijkt hij uit naar "een hecht team dat ons in staat zal stellen onze doelen te bereiken. Ik kijk er ook naar uit om de fans weer te ontmoeten, die een sleutelrol zullen spelen om samen met ons Eupen weer trots te maken". Zijn belangrijkste doel dit seizoen is om uit de degradatiezone te blijven en om de top 10 van de competitie te bereiken.

Eupen staat momenteel 13e met 19 punten. Charleroi staat met evenveel punten op een 12e plek. Voor Still wordt het dus niet zomaar een wedstrijd tegen zijn oude club, hij kan ze zelfs inhalen in het klassement. Twee maanden na zijn aanstelling bij Eupen zou dat een straffe prestatie zijn. Maar aan de andere kant wil Felice Mazzu bevestigen dat hij nog steeds over de kwaliteiten van een toptrainer beschikt. Charleroi kon echter niet meer winnen sinds oktober, een lange droogte. Het duel tegen Eupen kan wel eens intens worden…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en KAS Eupen op zaterdag 7 januari vanaf 15u30 op Eleven Pro League 1, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top