Man City is in bloedvorm en droomt van een zege in de FA Cup

Sport | Dit weekend is het uitkijken naar het treffen tussen Chelsea en een Manchester City in wereldvorm. De inzet is de zege in de derde ronde van de FA Cup.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De supporters van Man City verlangen ongetwijfeld naar een herhaling van de historische succesreeks die de club optekende in 2019. Ze behaalden toen de zege in de Community Shield-competitie, de League Cup, de EFL Cup en de FA Cup.

De Citizens in topvorm

Om zijn ambities waar te maken, kan Man City rekenen op een zeer effectief aanvallend duo. Kevin De Bruyne, momenteel nogal afwezig bij de Rode Duivels, schittert in de blauwe trui. Aan zijn zijde zien we Erling Haaland, die verstek gaf op het WK. Sinds het begin van dit seizoen laat de Noor zien dat hij een doelpuntenmachine is: in 14 wedstrijden heeft hij 21 doelpunten gemaakt. Hiermee vestigt hij een nieuw record in de Premier League.

De spelers van Chelsea zullen deze zondag een dikke kluif hebben aan de aanvallende efficiëntie van Manchester City. The Blues zitten immers niet in een goede positie om een zege af te dwingen. Bovendien heeft de Londense club in de afgelopen jaren (2020-2021-2022) meermaals de eindfase bereikt zonder de eindzege te behalen, zoals ze in 2018 hebben gedaan. Hoe dan ook zal het duel tussen de twee aartsrivalen de moeite waard van het kijken worden.

Het programma van de FA Cup op Eleven:

Vrijdag 6 januari

Zaterdag 7 januari

Zondag 8 januari

Maandag 9 Januari

Volg de FA Cup het hele seizoen op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top