Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Kevin Nzuzi (ex-RWDM)

Challenger Pro League | Afgelopen zomer wuifden heel wat spelers - al dan niet gewild - de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel hij bij RWDM nooit echt helemaal alle twijfelaars kon overtuigen, was Kevin Nzuzi de voorbije twee seizoenen toch een belangrijke pion bij de Brusselaars. De Congolees speelde 52 wedstrijden waarin hij 15x wist te scoren en daarnaast ook vijf assists afleverde. In zijn twee seizoenen in het Edmond Machtensstadion werd hij 2x clubtopschutter.

Toch had Nzuzi altijd een gezonde portie concurrentie bij RWDM. Zo moest hij in het centrum van de spits onder meer opboksen tegen Leonardo Rocha, William Togui en natuurlijk Igor De Camargo terwijl er op de flanken (waar hij ook uit de voeten kon) ook heel wat jongens met kwaliteit rondliepen.

De constante strijd om erkenning overtuigde Nzuzi om vorige zomer zijn vleugels uit te slaan en uit te zwermen naar Turkije.

Middenmoot

Nzuzi tekende een contract bij de Turkse tweedeklasser Tuzlaspor. Die club eindigde vorig seizoen tiende in de 1. Lig en hoopte om dit seizoen richting de top zeven door te schuiven. Want in de Turkse tweede klasse maken de teams die tussen de derde en de zevende plek eindigden, nog kans op promotie via een Play-off.

Maar voorlopig lijkt dat niet te lukken. Tuzlaspor staat momenteel geparkeerd op een 12e plaats en staat dichter bij de degradatieplekken (zes punten verschil) dan bij de felbegeerde zevende plek (11 punten verschil).

Doelgericht

Voor Nzuzi loopt het evenwel prima in Tuzla. De aanvaller stond in 18 van de 19 gespeelde duels op het veld en in 15 daarvan stond hij ook gewoon in de basis. Nzuzi wordt wel vooral uitgespeeld als flankaanvaller, maar slaagde er toch al in om 6x te scoren. Daarmee staat hij op een gedeelde tiende plek in de topschutterslijst.

Daarmee lijkt Nzuzi zijn meer dan degelijke doelpuntengemiddelde van in Belgie (8 goals en 7 goals) ook in Turkije vrij vlot te gaan halen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top