Romelu Lukaku wil 2022 wegspoelen met een knalprestatie tegen Napoli

Sport | Voor Romelu Lukaku was 2022 op sportief vlak een horrorjaar. Hij kende amper mooie momenten bij Chelsea en Inter, terwijl ook het WK met België uitdraaide op een zware teleurstelling. ‘Big Rom’ wil in 2023 weer schitteren als vanouds.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku geraakte in 2022 op een zijspoor bij Chelsea, waar trainer Thomas Tuchel het niet echt in hem zag zitten. Zijn laatste maanden bij de Engelse topclub waren dan ook geen succes. Het jaar begon nochtans uitstekend met beslissende goals op het WK voor clubs, waar hij met Chelsea meteen een prijs won. Dat was het enige succes van 2022. Hij tikte in dat kalenderjaar bij Chelsea af op 25 matchen met 8 goals. De finales in de FA Cup en de EFL Cup gingen twee keer verloren tegen Liverpool na het nemen van strafschoppen.

Frustratie na WK

Lukaku trok in de zomer naar Inter, de club waar hij zich voordien o zo goed voelde. Het begin was goed met een goal en assist in drie wedstrijden. Maar toen begon de lijdensweg. Hij viel uit met hamstringblessure en lag twee maanden in de lappenmand. Bij zijn terugkeer scoorde hij een keer in twee wedstrijden, maar Lukaku viel weer uit met een spierblessure. Daardoor zat hij weer weken in de ziekenboeg en dat gooide zijn WK-plannen overhoop.

Lukaku, absoluut niet topfit, viel met België in tegen Marokko en was heel aanwezig tijdens zijn invalbeurt tegen Kroatië. De Rode Duivel liet België een stuk beter voetballen, maar hij miste wedstrijdritme. Drie grote kansen gingen daardoor niet tegen de touwen. België lag zo uit het WK en de beelden van een ontroostbare Lukaku gingen de wereld rond. Lukaku keerde snel terug naar Milaan. De ex-spits van Anderlecht rechtte de rug en ging zich meteen richten op zijn verdere revalidatie. Lukaku werkte keihard en maakte in de oefenmatchen de afgelopen dagen en weken best veel indruk. Hij lijkt meer dan ooit klaar om in 2023 alle criticasters de mond te snoeren. Lukaku is gebrand op een topjaar.

Weer helemaal topfit

De Italiaanse media zagen hem in de laatste oefenmatch tegen Sassuolo een zeer scherpe indruk achterlaten. "Hij wordt eindelijk weer zichzelf na maanden in de ziekenboeg. Hij begint de defensies van de tegenstanders weer angst aan te jagen", schrijft men bijvoorbeeld bij La Gazzetta dello Sport. "Lukaku vertoont een duidelijke groei", oordeelde men dan weer bij Corriere dello Sport.

Bij Inter rekenen ze meer dan ooit op een sterspeler om het verschil te maken. Woensdag wacht immers het treffen met leider Napoli. Als Inter nog een kans wil maken op de landstitel, moet het winnen van de Napolitanen. Na vijftien speeldagen heeft Napoli maar liefst elf punten meer dan Inter. Een zege in Milaan is zeer wenselijk. Iedereen kijkt alvast naar Lukaku om Inter weer op de rails te krijgen.

Programma van de 16de speeldag in de Serie A:

Woensdag 4 januari:

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws uit de Serie A:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top