Volgens Kevin De Bruyne kan Erling Haaland 800 doelpunten maken

Sport | Een van de grote troeven van Manchester City dit seizoen is de connectie tussen Kevin De Bruyne en Erling Haaland. De Rode Duivel is grotendeels verantwoordelijk voor de aanvoer van de Noor. Volgens KDB kan Haaland een van de beste doelpuntenmakers uit de voetbalgeschiedenis worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kevin De Bruyne en Erling Haaland hebben geen inloopperiode nodig gehad na het WK. KDB speelde op het WK met België, Haaland kon rusten aangezien Noorwegen niet aanwezig was in Qatar. Beiden deden eerst wat ritme op in een oefenpot tegen Girona. In de EFL Cup tegen Liverpool schitterden ze als vanouds. De Bruyne leverde twee assists af, waarvan een op prachtige wijze met een volley werd afgewerkt door Haaland. Het was al de zevende assist van De Bruyne voor Haaland.

Beiden vinden elkaar op het veld, maar ook naast het terrein lijkt alles goed te gaan. Een paar dagen geleden was De Bruyne nog zeer lovend over Haaland. "Erling is zo geobsedeerd door doelpunten. Hij kan waarschijnlijk 600, 700 of 800 goals maken als hij fit blijft en op deze manier verder blijft doen”, zei hij aan The Guardian. Statistieken die hem dichter bij absolute legendes als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of zelfs Pelé zouden brengen.

"Hongeriger dan ooit"

Als Haaland de komende jaren op dit elan verder blijft gaan, zou hij de eerder vermelde iconen wel eens kunnen inhalen. Op zijn 22ste heeft hij met 181 doelpunten in 226 wedstrijden al een indrukwekkend aantal doelpunten gescoord. De doelpuntenmachine is nog niet klaar met scoren, integendeel. Tegen Leeds United wist hij twee keer de weg naar de netten te vinden tijdens de 1-3-zege van City. Hij wist een nieuw record te verbreken. Hij had slechts 14 wedstrijden nodig om 20 goals te maken in de Premier League. Niemand deed ooit beter.

Na de wedstrijd dacht Haaland ook na over zijn afwezigheid op het WK. "Ik was thuis, een beetje pissig dat ik niet op het WK was. Ik heb mijn batterijen opgeladen. Het triggerde, motiveerde en irriteerde me om anderen te zien scoren op het WK. Ik ben hongeriger dan ooit." Zijn tegenstrevers zijn alvast gewaarschuwd.

Volg het duel tussen Manchester City en Chelsea in de FA Cup op zondag 8 januari vanaf 17u30 op Eleven 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top