Daley Blind, Antwerpen's next big thing?

Sport | De Nederlandse voetballer Daley Blind heeft onlangs zijn contract bij Ajax opgezegd. Intussen wordt in de wandelgangen gezegd dat een transfer naar Antwerp in de maak is, maar de ploeg van Paul Gheysens is lang niet de enige geïnteresseerde. Toch zou de verdediger op de Bosuil een sluitstuk kunnen breien aan zijn lange en succesvolle carrière in de Jupiler Pro League

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daley Blind en Ajax, de ploeg waar het voor hem allemaal begon, maakten dinsdag bekend dat ze in onderling overleg hebben beslist om zijn contract stop te zetten. De 32-jarige Nederlander had nog een contract op huurbasis tot eind juni, maar krijgt nu de kans om na 31 december naar een andere ploeg te trekken. Voor Blind, zoon van de iconische speler Danny Blind, is het een unieke kans om in de herfst van zijn carrière op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. Bovendien trekt hij in Amsterdam de deur van een lange en mooie geschiedenis bij Ajax achter zich dicht.

Icoon bij Ajax

Dinsdag werd het tweede contract van Blind bij Ajax stopgezet. Hij speelde er voor het eerst op achtjarige leeftijd en fungeerde vooral als linksback die ook op het middenveld aardig uit de voeten kan. Hij genoot een jeugdopleiding in Amsterdam en speelde van 2008 tot 2014 voor het eerste elftal. In die succesvolle periode voetbalde hij naast Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Na de vierde opeenvolgende titel verliet hij de club als icoon en trok hij naar Manchester United. Daar speelde hij vier seizoenen, alvorens terug te keren naar zijn geliefde Nederlandse hoofdstad in 2018.

In iets meer dan tien jaar vergaarde Blind een schat aan ervaring en bekers. Als betrouwbare verdediger met een sterke mentaliteit won hij zeven landstitels met Ajax, een FA Cup en de Europa League met Manchester United alsook een bronzen medaille op het WK van 2014 met de Nederlandse nationale ploeg. Een paar weken geleden speelde de man opnieuw voor Oranje in Qatar. Hij stond er elke wedstrijd in de basis en scoorde zelfs tegen de VS. In totaal speelde hij meer dan 100 Europese wedstrijden. Kortom, Blind kan uitpakken met heel wat mooie statistieken.

Concurrentie uit Spanje

Volgens de Italiaanse voetbaljournalist Fabrizio Romano, die altijd goed op de hoogte is van het laatste transfernieuws, zou Blind naar Antwerpen kunnen trekken. Daar treft hij landgenoten Marc Overmars, Mark Van Bommel en Vincent Janssen, wat de samenwerking alleen maar ten goede kan komen. The Great Old probeert hem al een aantal weken binnen te halen en heeft volgens bronnen heel wat over voor de 32-jarige verdediger die tot voor kort een vaste waarde was voor Ajax. Bij Antwerp kan hij een meerwaarde zijn op de linkerkant van de verdediging, waar de ploeg voorlopig geen sterkhouder heeft. De speler die daar normaal start, Sam Vines, is lang out door een blessure.

De interesse van Antwerp werd de laatste dagen al bevestigd door een aantal prominenten bij de ploeg. “Ik zou het niet erg vinden als hij naar hier komt”, liet Marc van Bommel vallen. “Marc Overmars en ik zijn voortdurend in overleg. Ik verwacht dus ook dat er iets uit de bus komt.” De ploeg krijgt echter wel concurrentie voor deze transfer, met name van Real Sociedad. De club uit het Baskenland zou meer geld willen neerleggen voor de speler, maar kunnen de vrienden die Blind in Antwerp treft hem meer overtuigen dan wat extra centen…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Antwerp en KAA Gent op zaterdag 7 januari vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top