Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Marius Noubissi (Beerschot)

Challenger Pro League | Afgelopen zomer wuifden heel wat spelers - al dan niet gewild - de Belgische Pro Leagues uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Marius Noubissi was tussen 2018 en 2020 een van de smaakmakers in de 1B Pro League. De spits uit Kameroen scoorde 16 goals in 50 1B-duels en zorgde er zo mee voor dat Beerschot haar opmars uit de lagere reeksen verder zette tot op het allerhoogste (Belgische) niveau.

Ook in 1A deed Noubissi zijn doelpuntenduit in het zakje (8 goals in 37 duels); ook al kreeg hij in de twee seizoenen na de promotie beduidend minder speelminuten.

Na de degradatie van Beerschot bleek ook het Kielse avontuur van Noubissi helemaal over. Het contract van de spits werd niet verlengd en Noubissi nam in een emotionele video afscheid van de fans. Begin augustus tekende de aanvaller dan vol goede moed een contract bij de Franse tweedeklasser Valenciennes.

Subtop

De Noord-Franse club kende in 2021-2022 een teleurstellend seizoen waarin het pas 16e eindigde in de Ligue 2. Maar in deze voetbaljaargang loopt het een pak beter. Valenciennes staat na zestien speeldagen op een meer dan degelijke 5e plek en kan - mits een sterke terugronde - nog meestrijden voor de promotieplekken.

Daarbij wordt er ook mee gerekend op Noubissi. De ex-Beerschotter stond dit seizoen 7x in de basis en viel ook al 4x in. In die duels kon hij 3x mee beslissend zijn. Zo scoorde hij belangrijke goals tegen Nîmes en Rodez terwijl hij ook een last minute assist gaf bij het 2-2 gelijkspel tegen Saint-Etienne.

Net niet

Toch lijkt het voorlopig ook in Valenciennes een verhaal van 'net niet' te zijn voor de Kameroener, want net als in Beerschot blijkt hij net niet overtuigend genoeg te zijn om onbetwist titularis te blijven. Of brengt 2023 eindelijk de grote doorbraak met zich mee?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top