Anderlecht wil de onwaarschijnlijke reeks van Union SG stopzetten

Sport | De Jupiler Pro League opent 2023 met de negentiende speeldag. De verwachtingen omtrent deze speelronde zijn alvast zeer hoog, want er staan de nodige topduels op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard en STVV mogen het nieuwe jaar openen. De Rouches moeten zich herpakken na drie competitieduels op rij zonder zege. Als ze nog uitzicht willen behouden op een plaats in de top vier, dan moeten de Limburgers voor de bijl. STVV is echter een zeer taaie tegenstander, vraag dat maar aan Club Brugge. STVV zakt zonder druk af naar Sclessin en kan mits een zege zelfs (tijdelijk?) de top acht binnensluipen.

Seraing moet winnen, crisis in aantocht bij Antwerp

Zaterdag keert Edward Still om 16u met KAS Eupen terug naar Sporting Charleroi. Still werd dit seizoen ontslagen bij Charleroi en hij wil met Eupen in het Zwarte Land een grote stap richting behoud zetten. De Carolo’s willen niet in het degradatiemoeras terechtkomen en Felice Mazzu kan daarom maar beter punten sprokkelen.

Om 18u15 moet Seraing, dat ook in puntennood verkeert, aan de bak op het veld van KV Oostende. De kustploeg staat vijftiende, Seraing achttiende. Als de Waalse club nog een kans wil maken op het behoud, mag het die match niet verliezen. Op hetzelfde tijdstip nemen Cercle Brugge en KVC Westerlo het ook tegen elkaar op in een match die in het teken staat om de race voor een plaats in de top acht.

De topper van deze speeldag vindt echter plaats in Antwerpen. De Great Old is om 20u45 gastheer voor AA Gent. Antwerp kon al vijf competitiewedstrijden op rij niet meer winnen en het voelt stilaan de hete adem van onder meer AA Gent. De Buffalo’s staan op vijf punten van The Great Old en de troepen van Hein Vanhaezebrouck kunnen voor een crisissfeer zorgen in Antwerpen.

Club Brugge wil Genk aan het twijfelen brengen

Zondag begint meteen met vuurwerk, want in de Cegeka Arena ontvangt leider KRC Genk om 13u30 Club Brugge. Blauw-Zwart trekt met heel veel druk naar Limburg. Na het ontslag van Carl Hoefkens moeten Hans Vanaken & co de rug rechten. Een nederlaag zou de titelaspiraties een flinke knauw kunnen geven. Al moet ook Genk zich herpakken. In de Beker van België ontsnapte het aan een uitschakeling tegen Anderlecht en tegen KV Kortrijk werd verrassend genoeg verloren. De jongens van Wouter Vrancken moeten hun niveau van voor de WK-break weer terugvinden. Bij een nederlaag zullen de concurrenten bloed ruiken.

Om 16u wil Zulte Waregem het jaar met goede moed aanvatten. Tegen KV Mechelen gaan ze voluit voor een o zo belangrijke driepunter. Mbaye Leye & co knokken voor het behoud en zij willen tegen de Maneblussers bewijzen dat ze geen vogel voor de kat zijn.

Om 18u30 staat er een prestigeduel voor Anderlecht op het programma. Vanaf 18u30 ontvangt het in het eigen Lotto Park de buren van Union SG. De bezoekers zijn al twee seizoenen de ploeg van Brussel en staan ook deze keer boven RSCA in het klassement. Union SG staat tweede, Anderlecht op een schabouwelijke elfde stek. Anderlecht moet echter een fameuze klip omzeilen, want Union SG wist de vijf voorgaande confrontaties te winnen.

KV Kortrijk en OHL (21u) sluiten de speeldag af. Bernd Storck heeft KV Kortrijk weten te reanimeren en won onlangs in de Croky Cup nog met 1-3 op het veld van OHL.

Het programma van de 19e speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 6 januari

Zaterdag 7 januari

Zondag 8 januari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top