Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Marko Bakic (ex-Moeskroen)

Challenger Pro League | Afgelopen zomer wuifden heel wat spelers - al dan niet gewild -  de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig seizoen was Marko Bakic een van de weinige lichtpunten bij Excel Moeskroen. De middenvelder kon na de degradatie pas na een moeilijke verzoeningsperiode vrede nemen met een 1B-avontuur, maar met Bakic in de ploeg veranderde het elan van Moeskroen volledig.

De Montenegrijn werd dé draaischijf op het middenveld en loodste de Henegouwers weg van de laatste plek. Tegen het einde van het seizoen werd evenwel duidelijk dat Moeskroen enorm veel moeite zou hebben om een proflicentie te vergaren voor het nieuwe voetbaljaar en dat zorgde voor heel wat onrust binnen de spelersgroep. Terecht, zo bleek. Want Moeskroen ging kopje onder en alle spelers moesten op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Sant in eigen land

Bakic had in zijn periode bij Moeskroen bewezen dat hij zijn plaats had in het Belgische profvoetbal, maar uiteindelijk pikte niemand de nu 29-jarige middenvelder op. Daarop trok de voormalige international terug naar zijn vaderland om er de kleuren van Buducnost Podgorica te gaan verdedigen.

Die club was in 2021 Montenegrijns kampioen geworden, maar verloor vorig jaar de titel aan Sutjeska Niksic. Dit seizoen wil de club een nieuwe gooi doen naar de titel en daarbij zou de ervaring van Bakic kunnen helpen. De middenvelder ontpopte zich meteen tot de regisseur op het middenveld en stuwde zijn nieuwe team met onder meer vijf doelpunten naar een gedeelde eerste plek. Na negentien speeldagen telt Podgorica namelijk exact evenveel punten als Sutjeska Niksic, terwijl het nummer drie - Decic Tuzic - al op negen punten volgt.

Prijzenjacht 

De twee tenoren zullen ook dit jaar dus gaan uitmaken wie Montenegrijns kampioen wordt. Voor Bakic zou een titel alvast een mooie bekroning zijn, want hij won in zijn carrière (die door Italië, Spanje, Portugal en België ging) nog geen enkele prijs.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top