Yira Sor, de man die Genk op kruissnelheid moet houden

Jupiler Pro League | Racing Genk zit goed onder stoom. De koploper van de Jupiler Pro League is geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België en is niet van plan gas terug te nemen in 2023. De Limburgers hebben trouwens nog een troef in handen met Yira Sor. Deze nieuwkomer kan het de tegenstander(s) van de Genkies nog flink lastig maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als beste ploeg in de Jupiler Pro League is Racing Genk niet van plan op de lauweren te rusten. Nadat ze enkele steken lieten vallen in de wedstrijd tegen KV Kortrijk (0-1), besloten Wouter Vrancken en de directie van KRC Genk na deze nederlaag om een nieuwkomer aan te werven: Yira Sor staat op het punt om zijn contract te ondertekenen in de Cegeka Arena.

UEFA Conference League

De 22-jarige rechtsbuiten, die sinds januari 2022 actief is bij Slavia Praag, werd afgelopen zomer al eens benaderd door Genk en was heel dicht bij een transfer naar Limburg. Ook het bedrag van de overdracht, bijna 10 miljoen euro, was beklonken en er werd een mondeling akkoord bereikt. Maar uiteindelijk veranderden de Tsjechen van gedachten en wilden ze hun getalenteerde speler aan boord houden. Het moet gezegd worden dat dit geen onterechte beslissing was. De Nigeriaanse speler deed het op dat moment zeer goed in de Conference League. Bij de Tsjechen toonde Sor zich als een meester van de acceleratie en liet hij zien dat hij trefzeker kon voetballen, waardoor hij tegenstanders als Feyenoord (1 doelpunt en 1 assist) en Fenerbahçe (2 goals en 1 assist) het vuur aan de schenen legde.

Ook de Oostenrijkers van LASK Linz herinneren zich de uithalen van Sor naar hun team. "Sor rende met 37 km/u echt de ziel uit zijn lijf", klonk het bij LASK-speler Peter Michorl. "Ik heb in mijn leven nog nooit zo'n snelle speler gezien." Ter vergelijking: een speler als Kylian Mbappé haalde tijdens het WK een topsnelheid van 35 km/u, terwijl Usain Bolt een wereldrecord op de 100 meter heeft neergezet met een gemiddelde snelheid van 37,57 km/u!

Vervanger voor Junya Ito

Ondanks zijn onmiskenbare kwaliteiten is de waarde van de inwoner van Lagos, die zowel op de rechtervleugel als bij de aanvallers kan spelen, de laatste maanden gezakt. In de competitie speelde Sor in totaal slechts 77 minuten, verdeeld over slechts drie wedstrijden. Daarbovenop is de Nigeriaan ontevreden over zijn afgebroken transfer en kreeg hij onlangs te maken met een kuitblessure. Zijn trainer Jindrich Trpisovsky lijkt ook niet erg tevreden met zijn gedrag en zou vermoedelijk niet zijn veto uitspreken tegen een transfer van Sor naar Limburg.

Dat zou goed nieuws zijn voor Wouter Vrancken, die maar al te graag een goede speler op rechts wil hebben. Na het vertrek van Junya Ito was de rechtervleugel een beetje verwaarloosd. Tot nu toe heeft Joseph Paintsil de Japanner vervangen, maar hij kan deze rol niet op langere termijn volhouden. Angelo Preciado wist als invaller niet echt te overtuigen. Door Sor in het team te introduceren, hoopt Genk deze lacune in de ploeg op te vullen en het de tegenstanders nog ingewikkelder te maken.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van de Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Wil je meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top