Wie o wie vervangt Manuel Neuer bij Bayern München?

Sport | Bayern München heeft een reuzengroot probleem. Zijn vaste doelman, Manuel Neuer, brak zijn been op vakantie na het WK en moet een kruis maken over de rest van zijn seizoen. De Rekordmeister moet nu dringend een vervanger vinden, en da’s geen sinecure.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Bundesliga wordt pas op 20 januari hervat, maar het normaal gesproken rustige Bayern München verkeert in crisis. De club moet beslissen wie Manuel Neuer gaat vervangen, de doelman die tot het einde van het seizoen out is door een beenbreuk opgelopen op een skivakantie. Een grote tegenslag voor de Duitse recordkampioen, want het betrouwbare sluitstuk is een sterkhouder in het team – en is bovendien héél zelden geblesseerd.

Eén ding is zeker: Bayern lijkt niet te rekenen op de tweede en derde doelman, respectievelijk Sven Ulreich (34) en Johannes Schenk (19), om de nummer één onder de Beierse lat het komende half jaar te vervangen. Dus wie wordt de toekomstige basiskeeper die de plaats van Neuer zal innemen tijdens zijn herstel? Er worden verschillende opties overwogen.

Interne en externe oplossing

De topfavoriet tot nu toe is Alexander Nübel. De 26-jarige doelman staat sinds 2020 onder contract bij Bayern München. Nübel is echter sinds de zomer van 2021 uitgeleend aan Monaco, waar hij een basisspeler is. Hij verloor de concurrentiestrijd van Neuer en sprak vervolgens zelf de wens uit om uitgeleend te worden zolang hij niet aan de aftrap verscheen bij Bayern.

Nu Neuer voor lange tijd buiten strijd is, dient zich een buitenkans aan voor Nübel. Bayern is onderhandelingen begonnen met AS Monaco om de lening van de speler voortijdig te beëindigen. "Ja, Bayern wil Alexander terughalen en heeft bij mij gepolst. Het is nu vooral aan de clubs om tot een akkoord te komen", zei de makelaar van de doelman, Stefan Backs, onlangs. De zaak is dus nog niet beklonken.

WK-held

Een andere piste is Dominik Livakovic. De Kroatische doelman maakte indruk op de wereld tijdens het WK, waardoor zijn status als een raket de hoogte inging. Hij staat onder de lat bij Dinamo Zagreb en zou verleid kunnen worden om zijn uitstekend WK te verzilveren met een overstap naar een topclub. Met een prijskaartje van 14 miljoen euro valt hij ruim binnen de betaalbare perken van de clubkas.

Maar Bayern zou ook naar de binnenlandse markt kunnen kijken, en daar duikt de naam van Yann Sommer op. De 34-jarige Zwitser, wiens contract in juni afloopt, heeft met meer dan 330 wedstrijden voor Borussia Mönchengladbach op de teller pakken ervaring op het hoogste niveau. Hij vormt een goedkoop alternatief en het feit dat hij Duitstalig is, pleit in zijn voordeel.

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top