Lucas Noubi, talent in de defensieve pijplijn van Standard

Sport | Afgelopen vrijdag viel één iemand op in de ontmoeting tussen KAA Gent en Standard: Lucas Noubi. Op 17-jarige leeftijd kreeg de verdediger zijn eerste basisplaats op het hoogste toneel en maakte meteen indruk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer je dergelijk jong talent voor de leeuwen gooit, wordt er meestal op gelet om de speler in kwestie niet meteen op te branden. Toch liet de jonge verdediger Lucas Noubi afgelopen vrijdag zien tegen KAA Gent dat hij misschien klaar is voor een volgende stap in zijn carrière. Op 17-jarige leeftijd vierde hij zijn eerste basisplaats voor de Rouches en wist hij een overtuigende prestatie neer te zetten.

De jeugd lijkt dit jaar de macht te grijpen in de A-kern van Standard. Zo veroverde reeds Cihan Canak de harten van de Luikse supporters. Kan Noubi de volgende in rij zijn? De jongen lijkt zich alleszins meer en meer in de kijker van de coach te spelen.

“Indrukwekkend”

Het was zeker niet het debuut van Noubi op het hoogste toneel. Voor de partij tegen Gent kreeg hij dit seizoen al speelminuten in vijf competitiewedstrijden. Onder meer 65 minuten tegen uitgerekend Gent op speeldag 1 behoren tot de speeltijd van Noubi bij de grote jongens. Ondanks het groot aantal minuten ging het wel degelijk om een invalbeurt. Deze keer was hij in de terugmatch tegen de Gentenaars een titularis.

In het begin durfde Noubi nog aarzelend voor de dag te komen, maar eens de podiumvrees verdwenen was, tekende Noubi voor een solide prestatie. Hij was imposant in de duels en onberispelijk in de intercepties. Op jonge leeftijd toonde Noubi uit het goede hout gesneden te zijn en reeds zeer matuur te zijn op zijn 17de. "Zijn match was fantastisch en indrukwekkend", waren de lovende woorden van zijn coach Ronny Deila na de match. "Op de eerste speeldag had hij al goede dingen laten zien met zijn invalbeurt tegen Gent. Nu heeft hij zijn kans wederom gegrepen. Ik ben heel blij met zijn prestatie en ben er zeker van dat dit hem zal helpen richting de toekomst", ging Deila verder.

Klaar voor de volgende stap?

Het was door de afwezigheden van Noë Dussenne en Konstantinos Laifis dat Noubi zijn kans mocht grijpen. Deila lijkt meer en meer Dussenne aan de kant te schuiven, wat het sein zou zijn voor de jonge verdediger om de stap te maken. Noubi kon namelijk dit jaar ook al extra ervaring opdoen in de Challenger Pro League bij SL16 FC, de beloftenploeg van Standard. Kan hij het stokje eventueel definitief overnemen?

De Rouches spelen op 30 december een vriendschappelijk duel tegen Juventus voordat de focus weer helemaal naar de competitie gaat. Dan wacht op 6 januari een duel tegen Sint-Truiden. Nu de beloften niet in actie hoeven te treden, de Challenger Pro League ligt tot eind januari stil, zou Noubi van de gelegenheid kunnen profiteren om een vaste waarde te worden in de A-kern.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top