One day, one goal: Sabri Lamouchi brengt het Stade Vélodrome in lichterlaaie

Sport | In het seizoen 2005/2006 nam Olympique Marseille het op tegen Troyes. Een wedstrijd die niet meteen tot de verbeelding spreekt, maar middenvelder Sabri Lamouchi zorgde er wel voor dat deze partij in het geheugen gegrift staat bij de fans van Marseille.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de zevende speeldag maakten de 47.612 fans in het prachtige Stade Vélodrome zich klaarvoor het treffen tussen Olympique Marseille en Troyes. De supporters zagen Franck Ribéry na 22 minuten de score openen. In de 34ste minuut was echter het moment aangekomen van Sabri Lamouchi.

Eén seizoen Marseille

Linksachter Taye Taiwo koos voor een lange bal richting de diepe spits Mamadou Niang, maar die kon het leer niet doorkoppen. Daardoor belandde de bal voor de voeten van Lamouchi. De twijfelde niet en nam de botsende bal in één tijd op de slof. Hij raakte de bal voortreffelijk en zag hem in de korte bovenhoek belanden: 2-0 na een prachtig doelpunt van Lamouchi. Marseille zou de match uiteindelijk met 2-1 winnen. Het eindigde dat seizoen als nummer vijf in de Franse Ligue 1.

Lamouchi was op dat moment 33 jaar en had al een mooie carrière afgewerkt. Voor zijn avontuur bij Marseille verdedigde hij de kleuren van Auxerre, AS Monaco, Parma, Internazionale en Genoa. Lamouchi speelde uiteindelijk maar één seizoen voor Marseille. Hij was in dat seizoen goed voor 6 goals en 8 assists in 47 wedstrijden.

De middenvelder, die twaalf keer Frans international was, trok nadien naar Al-Rayyan in Qatar. Hij speelde daar ook nog voor Umm Salal FC en Al-Kharaitiyat. In de zomer van 2009 hing hij op 37-jarige leeftijd de schoenen aan de haak. Nadien koos hij voor een carrière als coach, waarin hij net als speler heel wat van de wereld zag.

Geen Standard

De ondertussen 51-jarige Lamouchi ging drie jaar na het stoppen met voetballen aan de slag als bondscoach van Ivoorkust. Hij was er 24 wedstrijden trainer. Nadien was het 2,5 jaar wachten op de volgende uitdaging met een passage bij het Qatarese El-Jaish FC. Daar was hij bijna drie jaar trainer. Lamouchi keerde terug naar Frankrijk en vond onderdak bij Stade Rennes. Na ruim een jaar kwam ook dat avontuur ten einde. Acht maanden later gaf het Engelse Nottingham Forest hem een contract. Hij werkt ook daar iets meer dan een jaar en zijn laatste uitdaging was bij Al-Duhail SC.

Sinds augustus 2021 heeft hij geen club. De naam van Lamouchi werd de afgelopen jaren vaak genoemd in België, bij onder meer Standard. Tot een overgang naar de Vurige Stede kwam het echter nooit.

Fan van deze reeks? Herbeleef hoe Milan Osterc Slovenië naar het WK knalde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top