Viert Sébastien Haller na de winterstop eindelijk zijn debuut in de Bundesliga?

Sport |

Deze zomer was Sébastien Haller (28) een toptransfer voor Borussia Dortmund, maar schitteren in het shirt van zijn nieuwe club kon hij helaas nog niet. Een behandeling tegen teelbalkanker houdt hem al maanden van het veld. Maar er gloort voor de Frans-Ivoriaanse spits licht aan het einde van de tunnel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

2022 moest voor hem het jaar van de volgende, belangrijke stap in zijn voetbalcarrière worden. Maar het draaide helemaal anders uit voor Sébastien Haller. De aanvaller maakte de voorbije seizoenen het mooie weer bij Ajax Amsterdam, waar hij 47 keer scoorde in 66 wedstrijden. Deze zomer legde Borussia Dortmund 31 miljoen euro op tafel om hem over te kopen, in het Ruhrgebied moest hij in de voetsporen treden van illustere voorgangers als Robert Lewandowski en Erling Haaland. Maar bij een doordeweekse screening in juli kwam plots een tumor in de teelbal aan het licht. In plaats van te schitteren in het Signal Iduna Park van Dortmund, moest Haller de voorbije maanden vooral doorbrengen op de chemoafdeling van het ziekenhuis.

Training hervatten

Tijdens het WK in Qatar kwam er echter eindelijk positief nieuws van de Ivoriaanse international (15 selecties, 4 goals): de behandeling blijkt aan te slaan. “Een nieuwe fase in het herstel. Operatie nummer twee is goed verlopen. Een grote dank aan het medische team voor de dagelijkse zorgen,” zo schreef de spits op zijn sociale media.

Volgens de Duitse krant Bild zou Haller vanaf januari de trainingen bij Borussia mogen hervatten. Een mooi vooruitzicht voor hem in de eerste plaats, maar ook voor Borussia, dat best wel offensieve versterking kan gebruiken. Al houden ze er beter rekening mee dat het nog een tijdje zal duren vooraleer Haller zijn oude niveau terugvindt. Het voordeel is dat Duitsland als een van de weinige landen een winterstop handhaaft, ondanks de kalenderwijzigingen door het WK in Qatar. Extra tijd dus voor Haller om zich weer klaar te stomen.

Bayern in het vizier

De afwezigheid van de topaankoop afgelopen zomer laat zich alleszins voelen bij de Duitse titeloutsider. Momenteel staan de Borussen, waar ook de Rode Duivels Thorgan Hazard en Thomas Meunier actief zijn, op een teleurstellende zesde plaats in het klassement. Bayern München, zoals steeds de grote favoriet voor de titel en ook nu weer aan de leiding, blijft gelukkig binnen vizier. Een kloof van 9 punten is nog overbrugbaar. En wie weet kan Haller tijdens de terugronde met enkele doelpunten nog van belang zijn in die inhaalrace.

Volg het beste van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top