Na zijn verblijf in Qatar moet Hans Vanaken zich opnieuw inwerken bij Club Brugge

Jupiler Pro League | De Jupiler Pro League heropent de debatten, een kleine week na het einde van het WK in Qatar. Voor Hans Vanaken is het even aanpassen, nadat hij werkloos op de bank zat tijdens het WK.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de hervatting van het kampioenschap ontvangt Club Brugge maandag OHL. De Bruggelingen moeten alles op alles zetten om de zege binnen te halen, want ze staan 13 punten achter op koploper Genk in het klassement. Wat een overwinning nog uitdagender maakt, is dat de West-Vlaamse club acht spelers moest missen tijdens het WK. Behalve Noa Lang keerden anderen, zoals Hans Vanaken, in zeven haasten terug van het WK om zich opnieuw in te werken.

Geen speeltijd

Het WK is voor de Rode Duivels uitgedraaid op een teleurstelling en voor Vanaken was dat gevoel zelfs dubbel zo sterk. Hij was immers nooit van de bank gekomen tijdens de drie WK-wedstrijden die de Rode Duivels speelden tijdens de competitie. Nochtans was de middenvelder een sterkhouder in de enige opwarmwedstrijd tegen Egypte.

Sommige fans hoopten dat Vanaken samen met Axel Witsel als middenvelder zou ingeschakeld worden, maar door de selectie van Youri Tielemans en Amadou Onana zag hij die kans aan zich voorbijgaan. Opmerkelijk in dat verband is dat Vanaken ondanks de schorsing van Onana voor de WK-match tegen Kroatië toch geen speeltijd kreeg. 

Buitenlandse ambities?

De tweevoudige Gouden Schoen zal in ieder geval met gemengde gevoelens terugkijken op de tweede helft van 2022. Voor hij naar het WK mocht afreizen, leek het dat Vanaken de ambitie had om in het buitenland te werken. Zo klonk het in de wandelgangen dat de voormalige Lokeren-speler een vertrek naar de Premier League wel zag zitten, met name naar West Ham.

Uiteindelijk koos de middenvelder eieren voor zijn geld en verlengde hij zijn contract bij de titelverdediger tot 2027, waarbij hij vermoedelijk een salarisverhoging heeft gekregen vanwege de afgebroken transfer naar het Verenigd Koninkijk. De speler is in ieder geval van plan om met Club terug te keren, zowel in de competitie als op het Europese toneel, om zich - waarom niet? - binnen een paar maanden een transfer naar het buitenland te kunnen veroorloven. Misschien kan hij zelfs een betere plek veroveren bij de Duivels?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door, en in het bijzonder Club Brugge-OHL deze maandag 26 december vanaf 13u30, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top