Met de aanwerving van Endrick bewijst Real Madrid andermaal toekomstvisie te hebben

Sport | Nu het WK achter de rug is en alle andere kampioenschappen tijdens dit WK on hold zijn gezet, lijken de clubs werkloos te zijn, maar niets is minder waar. Zo heeft Real Madrid Endrick Felipe aangeworven, een nieuw talent uit Brazilië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is duidelijk dat Real Madrid zijn troepen wil verjongen en daarom heeft de ploeg de 16-jarige speler van Palmeiras aangetrokken. "Dit is de grootste verkoop in de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal", aldus Leila Pereira, voorzitter van de club uit São Paulo. Met deze ondertekening versterkt de Spaanse kampioen en winnaar van de laatste Champions League de toekomstige offensieve capaciteit van zijn ploeg. De komst van dit Braziliaanse talent is gepland voor juli 2024.

De nieuwe Romario?

Dit seizoen, bij zijn debuut in de Braziliaanse competitie, heeft Endrick drie doelpunten gescoord en één assist gegeven in zeven wedstrijden. De toekomstige Madrid-speler, gekocht voor 60 miljoen euro, wordt door sommigen vergeleken met Romario. Hij zal niet op de flank worden ingezet maar mag het nummer 9 dragen en zo de opvolger worden van Karim Benzema.

"Hij heeft meer Romario en Ronaldo in zich dan Vinicius. Hij is minder grillig en meer een afwerker. Hij is klein en grijpt snel kansen", aldus journalist Diego Iwata over de 173 centimeter lange tiener. De gespecialiseerde pers ziet voor hem een mooie toekomst in het verschiet, zeker omdat hij in totaal 165 doelpunten scoorde in 169 wedstrijden voor de jeugdteams van Palmeiras. "Hij gaat volgens mij beter presteren dan Romario en Ronaldo", klinkt het bij de voormalige Braziliaanse international Jose Ferreira, waarmee hij nog wat extra druk legt op de schouders van Endrick. Die laatste toont zich in ieder geval ambitieus. "Op mijn sociale media vergelijken ze me altijd met hem (Romario, nvdr.). Ze zeggen dat hij zich als een vis in het water voelde nabij het doel van de tegenstander. Dat is wat ik ook probeer te doen", zei Endrick een jaar geleden op UOL Esporte.

Zuid-Amerikaanse contacten

Real Madrid, dat veel minder grote namen aanwerft en meer geïnteresseerd is in jonge wonderkinderen, heeft de afgelopen jaren goede contacten opgebouwd met verschillende Zuid-Amerikaanse ploegen. Na de mislukking rond Neymar, die naar FC Barcelona trok, schakelde Real Vinicius Junior, Rodrygo Goes en Reinier in. Sinds een tijd beperkt Real zich niet alleen tot Brazilië maar kijkt ook naar naburige landen zoals Argentinië.

Volgens sommige media is de appetijt naar nieuw bloed van de clubleiders nog niet gestild en zouden ze graag Gianluca Prestianni Gross willen aanwerven. Deze 16-jarige speler heeft de bijnaam La Pulguita, als eerbetoon aan Lionel Messi, met wie hij vaak wordt vergeleken. De linksbuiten van 166 centimeter hoog speelt momenteel bij Vélez Sarsfield en maakte al indruk op de Madrilenen. "Hij is snel, krachtig en heeft een zeer goed begrip van het spel. Waarin hij verschilt van de anderen en wat hem speciaal maakt, is zijn vermogen om het verschil te maken wanneer hij een-tegen-een speelt. Hij speelt met opgeheven hoofd en neemt goede beslissingen. Een deel van zijn succes heeft hij te danken aan zijn opleiding maar hij is ook erg getalenteerd", verklaarde de reservecoördinator van Vélez tegen Ole. Volgens Marca is de entourage van de speler al meerdere keren op bezoek geweest in Madrid.

Volg La Liga het hele seizoen lang op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top