Carasco en andere bekende koppen in de slechtste elf van het WK

Voetbal | Na het WK en de spectaculaire climax tegen Frankrijk waarna Argentinië vuurwerk mocht afsteken, is het tijd om de balans op te maken. Heel wat spelers hebben zich in de kijker gevoetbald, de ene omdat die een topprestatie leverde, de andere omdat die teleurstelde. De krant l’Equipe maakte voor de gelegenheid de slechtste elf van het WK op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij de elf meest teleurstellende spelers van het WK 2022 vinden we uiteraard voetballers terug uit de landen die hun potentieel niet konden waarmaken. Polen en Wales staan op kop, maar ook de Belgen zijn erin vertegenwoordigd. L’Equipe publiceerde hun slechtste elftal op basis van statistieken. In het doel staat Wayne Hennessey van Wales. Die maakte een stevige en onnodige fout op Mehdi Taremi waardoor het land alle hoop op de volgende ronde mocht opbergen. Hij kreeg een rode kaart en zag de rest van het toernooi dus al in de tweede wedstrijd van de groepsfase door zijn neus geboord worden.

Een plaatsje voor Carrasco

Hossein Kanaani (Iran) en Boualem Khoukhi (Qatar) vormen de centrale as van de defensieve linie met op de rechterflank de Pool Matty Cash en op links onze eigen Yannick Carrasco. De speler van Atletico kreeg van l’Equipe slechts een 3 op 10 voor zijn prestatie in het WK. Niet onbelangrijk: enkel spelers die minstens twee wedstrijden hebben deelgenomen, kwamen in aanmerking.

Op het middenveld vinden we een andere bekende terug uit de Jupiler Pro League: de Deen Andreas Skov Olsen, die groeit in de rangen van Club Brugge. Op de linkerflank ziet we ook een bekend gezicht, want de Senegalees Krépin Diatta speelde enkele seizoenen geleden nog voor Brugge. Dat duo krijgt gezelschap van de Polen Krystian Bielek en Piotr Zielinski die in Qatar een weinig doeltreffend front vormden, ook al schopten de Polen het tot de achtste finales.

Bale op kop

Costa Ricaan Anthony Contreras neemt plaats in de speerpunt van het slechtste elftal. Hij is goed omringd, want naast hem staat Gareth Bale. Die speelde voor het eerst mee in het WK, de eerste deelname van Wales in 64 jaar. De speler van Real Madrid stelde danig teleur en zijn land ging rampzalig ten onder.

Bale scoorde als kapitein van de Welshmen het enige doelpunt van zijn nationale ploeg: een penalty. Het land eindigde laatste in zijn groep na Engeland, de Verenigde Staten en Iran.

Bij Pickx pakken we het iets positiever aan, want wij stelden het ideale elftal van het WK samen. Ontdek het hier.

Meer nieuws over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top