Stats CPL: Beveren en Lierse verdelen de kopposities bij het ingaan van de winterbreak

Sport | Op de 18e speeldag kwamen slechts zes van de twaalf teams in actie. Drie duels werden uitgesteld tot een nog niet nader bepaalde datum waardoor er even een onevenwicht zit in het algemene klassement én in de individuele rankings. Maar heel wat jongens krijgen begin volgend jaar nog wel de kans om hun totalen aan te dikken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo stond Leonardo Rocha in het afgelopen weekend niet op het veld met Lierse terwijl Thierno Barry wel de kunstschaatsen mocht aantrekken tijdens het bezoek van Beveren aan Virton. De jonge spits kon niet scoren en moet zo de leidersplaats in de topschutterslijst nog steeds delen met Rocha. Ook achter de top twee veranderde er bitter weinig; al kon RWDM-spits Biron wel zijn achtste van het seizoen scoren.

Goals

12. Rocha (Lierse), Barry (Beveren)
11. Stassin (RSCA Futures)
9. Van Acker (Lierse), Baeten (Beerschot)
8. Biron (RWDM)
7. Anne (Virton)

Ook bij de assists kwam de leider niet in actie. Guillaume De Schryver behield evenwel zijn eerste plek, al kon Alonso Martinez toch weer wat dichterbij sluipen. De Costa Ricaan beent Arne Engels bij op de tweede plaats.

Assists

7. De Schryver (Lierse)
6. Engels (Club NXT), Martinez (Lommel)
5. Smeets (RWDM), Ribeiro Costa (Beveren)

Bij de 'clean sheets' kon Beau Reus nog eens de nul houden. De doelman van Beveren wordt zo alleen leider in het doelmannenklassement. Concurrent Théo Defourny moest zich namelijk wel een keertje omdraaien tegen RSCA Futures.

Clean sheets

6. Reus (Beveren)
5. Defourny (RWDM)
4. Lathouwers (Beerschot)
3. Gies (Dender), Verbruggen (RSCA Futures), Miras (Deinze), Ivezic (Lommel), Vincensini (Virton)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top