Kan Edward Still een revolutie teweegbrengen in Eupen?

Jupiler Pro League | Tijdens de WK-break stelde KAS Eupen Edward Still aan als vervanger van de ontslagen Bernd Storck. De voormalige trainer van Sporting Charleroi heeft als grote doel om Eupen in de Jupiler Pro League te houden. Welke wijzigingen gaat Still doorvoeren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eupen heeft niet veel marge, want het staat op een vijftiende plaats. Het team staat drie punten boven de degradatiestreep. Momenteel staan KV Kortrijk, Zulte Waregem en Seraing nog achter Eupen. Komend week staat de degradatietopper tegen Seraing op het programma en dat is meteen een cruciaal duel voor Still.

De zestien verzamelde punten waren volgens het bestuur niet goed genoeg en daarom werd Bernd Storck bedankt voor bewezen diensten. Het bestuur besliste om Still aan te stellen als diens opvolger, nadat hij voordien zelf werd ontslagen bij Charleroi. Still moet Eupen naar een hoger niveau tillen en daarvoor zijn toch de nodige wijzigingen nodig.

Defensief sterker worden

In 17 wedstrijden incasseerde Eupen al 38 tegendoelpunten. Een gemiddelde van meer dan 2 tegengoals per wedstrijd is natuurlijk een probleem en het is vooral in die sector dat Still bepaalde zaken zal moeten veranderen. De vijf verdedigers die Storck opstelde voldeden vaak niet, ook al waren er lichtpunten zoals jonge Rune Paeshuyse en Yentl Van Genechten.

Storck kreeg niet meteen de nodige geschenken van zijn bestuur, aangezien jongens als Adgbadou, Heris, Beck, Amat de club verlieten. Daardoor verloren ze ervaring, talent en fysieke présence. Hun vertrek werd nog niet echt opgevangen en Still hoopt dat er in januari de nodige versterking komt. Misschien zal hij Boris Lambert terug op het middenveld posteren. Daar voelt hij zich beter in zijn sas dan in de defensie.

Veel talent aanwezig

KAS Eupen heeft echter de nodige talenten rondlopen, vooral in de aanvallende sector. Jongens als Konan N'Dri, Isaac Nuhu, Regan Charles-Cook of Djeidi Gassama toonden hun technische capaciteiten al gedurende het seizoen. Zij hebben echter meer sturing nodig en Still moet hen in een strakke organisatie kunnen laten spelen. Met een flits kunnen zij dan mogelijk het verschil maken om Eupen de broodnodige punten op te leveren.

Als deze spelers zich verder weten te ontwikkelen, is dat ook een zeer goede zaak voor Smail Prevljak. De Bosniër is een goalgetter, maar dan moet hij voldoende aanvoer krijgen. Met 2 goals in 14 matchen stelde hij voorlopig teleur en Still moet de juiste formule vinden om hem weer in stelling te brengen. Eupen toonde dit seizoen al dat het goed kan voetballen, terwijl Still veel potentie toonde als trainer bij Charleroi. Gaan beiden dat potentieel samen ten volle benutten?

Volg de Jupiler Pro League, met op vrijdag 23 december vanaf 18u10 de wedstrijd tussen RFC Seraing en KAS Eupen, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top