Deze jonge spelers braken helemaal door op het WK 2022

Sport | Het WK ligt achter de rug en het is tijd om terug te blikken. Welke 'onbekende' spelers maakten furore in Qatar? Zijn zij de sterren van de komende jaren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Julian Alvarez

De Argentijnse aanvaller begon als bankzitter aan het toernooi, maar Lautaro Martinez kon niet overtuigen. Alvarez kreeg daarom al snel een basisplaats en hij toonde zich zeer complementair met Lionel Messi. De 22-jarige aanvaller van Manchester City, waar hij nog in de schaduw speelt van Erling Haaland, was een belangrijke schakel tijdens het WK. Hij trof vier keer raak en deelde ook een assist uit. In de halve finale tegen Kroatië was hij nog de matchwinnaar met twee treffers. Samen met Enzo Fernandez was hij de grote revelatie bij Argentinië.

Josko Gvardiol

Hoewel hij door Lionel Messi in de halve finale tegen Argentinië tureluurs werd gedraaid, toonde de Kroatische verdediger zijn enorme potentieel aan de wereld. De 20-jarige speler toonde zich defensief ijzersterk en samen met doelman Dominik Livakovic was hij een openbaring bij een verrassend Kroatië. Gvardiol had het ook niet makkelijk tegen Romelu Lukaku, maar één prachtige tussenkomst zorgde ervoor dat ‘Big Rom’ de 0-1 niet in doel tikte. Anders was Kroatië wellicht na de groepsfase al naar huis. Gvardiol werd opgeleid bij Dinamo Zagreb, maar speelt sinds 2021 voor RB Leipzig. Door zijn sterk WK heeft hij zich in de kijker van de grootste clubs ter wereld gespeeld.

Azzedine Ounahi

Marokko was dé revelatie van het WK. Ze bereikten knap de halve finales en een van de absolute uitblinkers was ongetwijfeld Azzedine Ounahi. De 22-jarige middenvelder was voor het toernooi een nobele onbekende, want hij speelt voor de Franse laagvlieger SCO Angers. De middenvelder maakte heel veel indruk met zijn loopvermogen en technische capaciteiten. De kans is zeer groot dat grotere teams hem op hun shortlist hebben gezet. Zo zou Leicester City al interesse tonen en bereid zijn om 45 miljoen euro te betalen. Anderhalf jaar geleden speelde Ounahi, die lof kreeg van Luis Enrique en José Mourinho, nog in de Franse derde klasse.

Cody Gakpo

De aanvaller is één van de nieuwe gezichten van de nieuwe generatie van Nederland. De spits van PSV kende tot op heden een fantastisch seizoen in Nederland. In Qatar trok hij die lijn door en in de groepsfase wist hij drie keer te scoren. Hij scoorde er drie keer op rij en zo trapte hij zich in een lijstje met Johan Neeskens, Dennis Bergkamp en Wesley Sneijder. Spelers die in drie opeenvolgende WK-wedstrijden raak troffen. Gakpo genoot afgelopen zomer al interesse van Manchester United en na zijn goede WK zou ook Real Madrid hem op het spoor zijn gekomen. Het staat vast dat dit zijn laatste seizoen is bij PSV.

Gonçalo Ramos

Op 21-jarige leeftijd was Ramos de onverwachte held van Portugal in de achtste finales tegen Zwitserland. De Benfica-spits viel in eerste instantie op omdat hij voorin de plaats van Cristiano Ronaldo innam, maar vooral omdat hij deze hooggespannen verwachtingen inloste door een hattrick te scoren. Ramos, een meedogenloze en hardwerkende spits, is geen verfijnde speler maar wel een killer pur sang. Dat toonde hij al bij Benfica. De Portugese topclub zal zich mogelijk aan aanbiedingen mogen verwachten, want Manchester United zou al op zijn diensten azen. Daar zoeken ze een spits ter vervanging van… Cristiano Ronaldo.

Lees meer WK-nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top